Tragedija u SAD: Nasmrt izboden jedan od tvoraca Androida i aplikacije Cash, oglasio se i Elon Musk

1
Radiosarajevo.ba
Tragedija u SAD: Nasmrt izboden jedan od tvoraca Androida i aplikacije Cash, oglasio se i Elon Musk
FOTO: Twitter / Bob Lee

Bob Lee, jedan od tvoraca operativnog sistema Android i popularne aplikacije za mobilno plaćanje Cash, preminuo je nakon što je izboden u San Franciscu.

Vijest o njegovoj smrti potvrdio je Josh Goldbard, direktor kompanije MobileCoin za koju je Lee radio.

"Bob je bio prava prirodna sila. Bio je stvoren za svijet koji se upravo stvara, ostvario je što god mu je palo na pamet i koliko god ludo bilo", kazao je Goldbard.

Požar u Mostaru: Vatrogasci na terenu, gore štandovi na pijaci

Požar u Mostaru: Vatrogasci na terenu, gore štandovi na pijaci

Policija je u saopštenju objavila da je u utorak 4. aprila rano ujutro na području Rincona pronađen 43-godišnjak s ubodnim ranama, pritom ne navodeći da se radi o Leeju.

Navode da je 43-godišnjaku pružena hitna medicinska pomoć te da je prevezen u lokalnu bolnicu. Uprkos naporima doktora, preminuo je od zadobivenih povreda.

Lokalni mediji objavili su izjavu policijskih izvora koji su potvrdili da je Lee izboden. Policija je objavila da nije uhapsila počinioca te da je istraga ovog slučaja još u toku.

Mnoge istaknute osobe iz tehnološkog svijeta reagovale su na vijest o Leejevoj smrti, među njima i šef Tesle i vlasnik Twittera Elon Musk.

"Žao mi je što to čujem. Mnogi ljudi koje poznajem su bili na meti žestokih napada. Nasilni zločini u San Franciscu su užasni i čak i ako napadače uhvate, često ih odmah puste na slobodu", napisao je Musk na Twitteru.

Prije nego je sudjelovao u razvoju Casha, Lee je godinama radio kao 'open-source' programer. Do 2004. godine živio je u San Franciscu i radio kao inženjer u Googleu, tom tehnološkom divu pomogao u razvoju Android sustava.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije