TikTok mijenja pravila: Ovo su do sada najveće promjene

0
Radiosarajevo.ba
TikTok mijenja pravila: Ovo su do sada najveće promjene
Foto: Forbes.com / Ilustracija

TikTok je izvršio niz promjena u svojoj aplikaciji koje će prema zadanim postavkama postaviti privatne račune tinejdžerskih korisnika između 13 i 15 godina.

Također, omogućit će se strožija zaštita privatnosti za sve korisnike mlađe od 18 godina, objavila je kompanija u srijedu, mjesec dana nakon savezni regulatori naredili su mu da otkrije kako njegova praksa utječe na djecu i tinejdžere.

"Nalozi koji pripadaju korisnicima u dobi od 13 do 15 godina postat će privatni prema zadanim postavkama od srijede, što znači da će morati ručno odobriti svakog novog sljedbenika koji može gledati njihove videozapise, navodi se iz kompanije u izjavi za medije.

Još jedno novo pravilo odnosi se na naloge koji pripadaju mlađim tinejdžerima, a to je da će korisnici imati mogućnost isključiti postavku "predloži svoj nalog drugima", dok su komentari na njihove videozapise otvoreni samo za osobe na njihovom popisu "Prijatelji".

TikTok je donio još nekoliko odluka koje se tiču sigurnosti i privatnosti mlađih osoba, naročito u dobi od 13 do 19 godina.

Usred zabrinutosti zbog utjecaja na mlađe korisnike, TikTok je krajem 2019. godine lansirao ograničenu verziju aplikacije za korisnike mlađe od 13 godina pod nazivom "TikTok za mlađe korisnike".

Slično kao "YouTube Kids", isporučuje se s boljom zaštitom privatnosti i uređenom bibliotekom video sadržaja koji se smatra prikladnim za tu dob, piše forbes.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije