Threads postao najbrže rastuća mobilna aplikacija u historiji

0
Radiosarajevo.ba
Threads postao najbrže rastuća mobilna aplikacija u historiji
FOTO: AA / Threads

Najveća priča ovih dana u svijetu tehnologije i društvenih mreža je ambiciozno lansiranje Instagramove aplikacije Threads.

Ona ima cilj privući sve one nezadovoljne najnovijim promjenama, koje tamo provodi Elon Musk, a čini se kako je tajming lansiranja aplikacije u javnost iznimno dobro pogođen. Threads se na trgovinama aplikacija pojavio protekle srijede, 5. jula, i to za početak samo za Sjedinjene Američke Države i Veliku Britaniju, bez mogućnosti instaliranja na području Evropske unije (zbog neusklađenosti s GDPR-om).

Threads možete skinuti ako prijavite svoju lokaciju negdje drugdje, i mnogi su to već i učinili.

Znate li koji su bh. igrači bili najbolji strijelci jugoslovenske fudbalske lige?

Znate li koji su bh. igrači bili najbolji strijelci jugoslovenske fudbalske lige?

Ova aplikacija u prvih nekoliko sati od puštanja u javnu distribuciju privukla 5 miliona korisnika, a velik tempo novih prijava nije posustao. U prvih 7 sati broj preuzimanja došao je do 10 miliona, a već slijedećeg jutra tamo je bilo 30 miliona prijavljenih korisnika. Time je u jednom danu oboren rekord za najbrže rastuću digitalnu platformu, koji odnedavno drži ChatGPT, kojem je za privući milion korisnika trebalo oko pet dana.

Već do petka ujutro na Threadsima je bilo oko 70 miliona korisnika, koji su tamo objavili 95 miliona objava i lajkali sadržaje 190 miliona puta. Sve to uprkos tužbi kojom im prijete iz Twittera.

Objava Marka Zuckerberga
Foto: Threads: Objava Marka Zuckerberga

"Ovo je početak kakvom smo se samo mogli nadati! Čini se kao početak nečeg posebnog", poručio je Mark Zuckerberg u svojoj objavi – na Threadsu. Premaši li ova aplikacija uskoro i 100 miliona prijava, oborit će još jedan rekord. Za dostizanje tog broja korisnika ChatGPT-u je trebalo dva mjeseca, a nova Metina aplikacija to bi mogla, nastavi li se dosadašnji trend, ostvariti u manje od sedmicu dana, prenosi portal bug.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije