Threads obara rekorde: Dostigli nevjerovatnu brojku korisnika u pet dana

0
Radiosarajevo.ba
Threads obara rekorde: Dostigli nevjerovatnu brojku korisnika u pet dana
FOTO: AA / Threads

Nova Twitteru konkurentska platforma Threads koju je razvila Meta privukla je više od 100 miliona korisnika u pet dana, objavio je u ponedjeljak šef Mete Mark Zuckerberg, čime je Threads pretekao ChatGPT i postao aplikacija koja je najbrže došla do tako velikog broja korisnika.

Aplikacija obara nove rekorde s brojem korisnika od pokretanja u srijedu, a slavne osobe poput Jennifer Lopez i Kim Kardashian pridružile su se platformi koju se smatra prvom ozbiljnom prijetnjom Twitteru u vlasništvu Elona Muska.

Twitter je odgovorio prijetnjom da će tužiti Metu zbog aplikacije, ističući da je div u sektoru društvenih mreža koristio njegove poslovne tajne i druge povjerljive informacije.

Klafurić: Meč na Koševu dolazi u dobrom trenutku za nas

Klafurić: Meč na Koševu dolazi u dobrom trenutku za nas

Pravni stručnjaci sumnjaju da je ta tvrdnja teško dokaziva.

Sprint Threadsa do 100 miliona korisnika bio je mnogo brži od dva mjeseca koja su bila potrebna ChatGPT-u u vlasništvu OpenAI-ja u januaru, što ju je učinilo najbrže rastućom aplikacijom za potrošače u povijesti, prema studiji UBS-a.

Threads postao najbrže rastuća mobilna aplikacija u historiji

Threads postao najbrže rastuća mobilna aplikacija u historiji

Twitter je prema izvještaju kompanije u julu prošle godine imao skoro 240 miliona dnevnih korisnika koji mogu zarađivati od svog sadržaja.

Trenutačno u aplikaciji Threads nema reklama, a Zuckerberg je rekao da će firma razmišljati o monetizaciji tek kada bude jasan put do 1 milijarde korisnika.

Stručnjaci kažu da bi Threads mogao privući korisnike Twittera nezadovoljne nedavnim promjenama na toj platformi.

Threads omogućuje korisnicima objavljivanje do 500 znakova i ima puno karakteristike sličnih Twitteru.

Threads je dostupan za preuzimanje u više od 100 zemalja uključujući Ujedinjeno Kraljevstvo, ali još nije u Europskoj uniji zbog regulatornih problema.

The head of Instagram reports that #Threads has officially reached 100M sign ups‼️ The platform is being seen as a #Twitter rival and is seeing tons of success. What do y’all think about threads so far⁉️

Posted by Rap by RAPTV on Monday, July 10, 2023

Meta, u čijem su vlasništvu Facebook i Instagram, nazvala je novu aplikaciju “početnom verzijom” i planira dodatne karakteristike poput mogućnosti interakcije s ljudima na drugim aplikacijama društvenih medija poput Mastodona, piše Fenix-Magazin

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije