Teslin Model 3 samostalno vozi preko 600 kilometara

0
Radiosarajevo.ba
Teslin Model 3 samostalno vozi preko 600 kilometara
Foto: Prtscr/Youtube / Teslin Model 3

FSD predstavlja novi softver, a korisnici Teslinih vozila s velikim su ga iščekivanjem dočekali. Dok dio njih uživa u beta verziji softvera privatno, drugi putem videa to javno pokazuju i dokumentiraju iskustvo vožnje u režimu pune autonomije vozila.

Jedan od takvih videa je i onaj YouTube korisnika Whole Mars Catalog, koji je nedavno objavio vožnju svojim Modelom 3 na beta verziji FSD-a od San Francisca do Los Angelesa. Riječ je o putu od 613 kilometara, kojeg je Model 3 prešao bez pomoći vozača.

Tokom tog puta, Model 3 je sam navigirao kroz gradski promet oba grada te vozio autocestom.

Spomenuti YouTube korisnik intervenirao je kad je trebalo stati na punionicu i napuniti baterije automobila, a to se dogodilo dvaput tokom navedenog puta. Intervenirao je i kad su se na cesti pojavili neki ostaci pa ih je zaobišao.

Sve ostalo odradio je Teslin najnoviji FSD softver, a sam navedeni korisnik inznimno je zadovoljan stečenim iskustvom.

Postoje naravno još uvijek sumnje oko tehnologije koja promovira potpunu autonomiju vozila i koju je Tesla uvela u svijet vozila, no FSD je prema dosad viđenom odličan pokazatelj da je sistem gotovo spreman za puštanje u širu javnost.

U međuvremenu će biti napravljene dodatne nadogradnje i podešavanja sustava kako bi se osigurala sigurnost i mirna savjest putnika u Teslinim FSD vozilima, piše zimo.dnevnik.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije