Tamagotchi se vraća: Ljubimac '90-ih stiže kao igra za mobitel

Radiosarajevo.ba
Tamagotchi se vraća: Ljubimac '90-ih stiže kao igra za mobitel
Legendarni Tamagotchi, popularna igračka iz '90-ih godina vraća se na velika vrata, odnosno na nešto veće ekrane.

Naime, kompanija Bandai Namco planira izbaciti aplikaciju za smartphone. Ovo će također biti prva besplatna igrica Tamagotchi za mobitele, imat će AR elemente (prikaz proširene stvarnosti) zbog čega će nalikovati na Pokemon Go, piše Daily Mail.

U video najavi koja je izašla, igrači se zabavljaju s virtualnim ljubimcem koristeći kameru svog pametnog telefona - na taj način izgleda kao da je Tamagotchi stvarno u sobi s vama i da pozira na fotografijama. Kao i prije, igrači će Tamagotchija trebati hraniti i čistiti kako bi bio sretan i zadovoljan. Ljubimac će rasti i razvijati se ovisno o tome koliko se igrači dobro brinu o njemu.

Igrica će također sadržavati virtualni grad u kojem će živjeti i drugi likovi s kojima možete postati prijatelji.

Aplikaciju, odnosno igricu, će Bandai u SAD-u lansirati 2018. godine. No, svi zainteresirani mogu se već registrirati na web stranicu čime bi mogli postati čak inspiracija za jedan od likova.

Podsjetimo, na 20. godišnjicu Tamagotchija prošlog mjeseca kompanija Bandai objavila je kako će ponovno proizvoditi Tamagotchi igračke u nešto manjem obliku. Igračka dolazi u šest različitih dizajna, a svaki igrač dobiva i po šest ljubimaca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije