Superjahta od 94 metra plovila uskim putem do mora pa prošla gradom

0
Radiosarajevo.ba
Superjahta od 94 metra plovila uskim putem do mora pa prošla gradom
CNN / Project 817

Nizozemska je država poznata po legalnoj marihuani, tulipanima, ali i velikom broju kanala u svojim velikim gradovima. Osim toga, u Nizozemskoj smještena je luka Rotterdam gdje svakodnevno prolazi hrpa brodova. Rijetko kada se može vidjeti da nizozemskim uskim kanalima plovi gorostasna superjahta.

Upravo je prizor gigantskog broda Project 817, dugog 94 metra, koji se provlači nizozemskim kanalima, objektivom “uhvatio” fotograf Tom van Oossanen, piše CNN.

Jedno od najvećih plovila, porinuto 2021. godine, teglilo se kroz vodu te prolazilo pored kuća i crkava. Okupljeno mnoštvo gledalo u čudu. Fotograf kaže da se svake godine tim putem prebaci oko četiri do šest superjahti prije morskog ispitivanja i da se to obično odvija u Amsterdamu.

Project 817 - undefined

CNN: Project 817

Malo je onih koji su poput broda Project 817, koji će službeno biti poznat kao “Viva”. “Ponekad treba jedan sat da se prođe mostom, s obzirom na količinu saobtraćaja u Nizozemskoj, brzo nastane gužva”, komentarisao je fotograf Oossanen za CNN te dodaje da su oba brodogradilišta u Nizozemskoj dosta udaljeni od Sjevernog mora i da zato moraju ići malim kanalom do Rotterdama.

“Postoji samo jedan put”, kaže nizozemski fotograf. Neki su dijelovi kanala duž rute samo nekoliko metara širi od broda Project 817.

Brod se proteže 44,7 metara od luke do desnog boka, što znači da je za njegov transport potrebna velika pažnja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije