Star Wars Outlaws će imati novu sjajnu opciju: Mnogi gameri oduševljeni

0
Radiosarajevo.ba
Star Wars Outlaws će imati novu sjajnu opciju: Mnogi gameri oduševljeni
Foto: Printscreen / Star Wars Outlaws

Vjerovatno ste u videoigrama novijeg datuma primijetili trend ofarbanih stvari u okolini.

Počeo je taj trend prije 15-ak godina, prvo s elegantnim rješenjem u Mirror’s Edgeu, a zatim su svi krovovi i ivice u Unchartedu bile "izlizane" te izbjeljeni baš tamo gdje treba ići. U novije vrijeme to je uzelo maha te se jarkim bojama (pogotovo žutom) obilježavaju banalni objekti, npr. merdevine u Resident Evilu 4.

Dio igrača se usprotivio takvom dizajnu i neki su developeri primijetili. Stiže tako vijest da će Star Wars Outlaws biti jedna od videoigara koje će imati opciju isključivanja takvih indikatora. To jest, postojat će takozvani Explorer Mode u kojemu će se igrače izravno poticati da više istražuju s kojim stvarima mogu interaktirati.

Dinamični petak navečer: Magično Sarajevo pozvalo brojne turiste i građane u noćnu šetnju

Dinamični petak navečer: Magično Sarajevo pozvalo brojne turiste i građane u noćnu šetnju

Treba naglasiti da ovo nije prva igra s ovakvom opcijom – neki od Tomb Raidera imao je sličnu stvar. Osim toga, Ubisoft u svojim igrama još od Assassin’s Creed Odysseyja obično nudi način igranja sa smanjenim oslanjanjem na ugrađenu navigaciju, odnosno usmjereno vođenje kroz igru.

Dakle, nije neka novost, ali drago nam je da postoji opcija isključivanja indikatora koji mogu naštetiti iskustvu igranja, piše HCL.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije