Veliki naslov Metro dobija svoj nastavak: Pogledajte trailer

0
Radiosarajevo.ba
Veliki naslov Metro dobija svoj nastavak: Pogledajte trailer
Foto: Screenshot/Youtube / Isječak iz trailera

Ove jeseni trebali bismo se vratiti u postapokaliptični svijet Metroa kroz VR videoigru Metro: Awakening. Datum izlaska još nemamo, ali imamo nekolicinu novih detalja vezanih za gameplay te specifične VR opcije.

Developeri su potvrdili kako prva VR videoigra u Metro serijala neće biti pucačina u kojoj se isplati biti rastrošan. Skupljanje municije bit će obavezna mehanika u gameplayu, do te mjere da developeri poručuju kako vam je bolje da dobro ciljate u slučaju da ne želite naokolo tražiti metke.

Ozbiljni su i po pitanju vođenja računa o municiji, tako da neće biti indikatora za količinu municije nego ćete morati izvući okvir i "ručno" prebrojati koliko metaka imate.

Kako je FBI za manje od sat vremena uspio otključati mobitel Trumpova atentatora?

Kako je FBI za manje od sat vremena uspio otključati mobitel Trumpova atentatora?

Kako je ovo VR videoigra, za nju će biti pripremljena dva načina izvedbeComfort i Immersion. Comfort će uključivati klasičnu "teleportaciju", korak po korak. U Immersion načinu igranja kretanje će biti kontinuirano uz rotaciju pod određenim uglom, a pripremite se na to da će vas neko baciti iz voza – što u VR-u obično nije ugodan osjećaj, piše HCL.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije