Google uvodi novu opciju - tvrde da žele poboljšati sigurnost

0
Radiosarajevo.ba
Google uvodi novu opciju - tvrde da žele poboljšati sigurnost
Foto: Pexels / Google

Nova sigurnosna karakteristika koja dolazi na Google račune mogla bi vas obavijestiti o tome da li je vaša e-mail adresa objavljena na dark webu.

Dark web je skriveni dio Interneta koji nije javno dostupan i zahtijeva posebne alate ili softvere za pristup.

Na dark webu možete pronaći različite vrste sadržaja, uključujući ilegalne aktivnosti poput prodaje droge, oružja i ukradenih podataka, usluga hakiranja, ilegalne pornografije i slično.

Pogledajte kako je Ibrahim Šehić sjajno branio zicere Cristianu Ronaldu: Portugalac nije mogao ništa

Pogledajte kako je Ibrahim Šehić sjajno branio zicere Cristianu Ronaldu: Portugalac nije mogao ništa

Google je najavio svoje planove za uvođenje pregršt novih sigurnosnih opcija, dizajniranih za bolju zaštitu onih koji koriste Google proizvode i usluge, uključujući zaštitu od neželjene pošte za Google Drive i poboljšano brisanje historije pretraživanja u Kartama.

Kompanija će proširiti svoju opciju "izvještaji o dark webu" na sve Gmail račune u SAD-u tokom sljedećih sedmica, a ona će skenirati dark web kako bi provjerila pojavljuje li se vaša Gmail adresa na dark webu te će savjetovati korisnike šta mogu učiniti kako bi se zaštitili.

Cyber kriminalci mogu podatke koje sadrže e-mail adrese prodavati i koristiti na različite načine, primjerice za krađu identiteta i bankovne prevare, prenosi Geek.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije