Sjajne vijesti za one koji koriste Windows i Android mobitel: Uvodi se odlična funkcija

0
Radiosarajevo.ba
Sjajne vijesti za one koji koriste Windows i Android mobitel: Uvodi se odlična funkcija
Foto: Pixabay / Facebook / Ilustracija

Microsoft predstavlja novu funkciju u Phone Linku koja korisnicima omogućava odabir i kopiranje teksta sa slika sinhroniziranih s Android telefona. Funkcija je trenutno u verzijama Release Preview Insider, ali uskoro bi trebala biti i široko dostupna.

Phone Link, poznat kao Link to Windows na Android uređajima, sinhronizira pozive, poruke, obavijesti, slike i omogućava emitiranje ekrana telefona na Windows računare. Njegova je funkcionalnost s iOS uređajima ograničenija, jer podržava samo obavijesti, poruke i pozive putem Bluetootha.

Prethodno je Windows Snipping Tool omogućio izdvajanje teksta otprilike u isto vrijeme kada je Phone Link dodao obavijesti o dijeljenju slika. To novo ažuriranje pojednostavljuje proces, dopuštajući ekstrakciju teksta direktno u aplikaciji. Ova je funkcija dostupna u Phone Link verziji 1.24051.91.0 i testirana je na Insider Preview Build 22635.3646 (Beta kanal).

Teatarski spektakl: Senad Bašić odigrao prvu predstavu nakon borbe sa zdravstvenim problemima

Teatarski spektakl: Senad Bašić odigrao prvu predstavu nakon borbe sa zdravstvenim problemima

Testiranje je pokazalo da je OCR radio prilično dobro, ali je napravio više pogrešaka u poređenju sa Samsungovim ili Appleovim ekstraktorima teksta na istoj fotografiji stranice knjige. Za duže odlomke teksta možda bi bilo učinkovitije omogućiti kopiranje i lijepljenje s više uređaja, izdvojiti tekst na telefonu i poslati ga na Windows računar.

Microsoft je ranije ove godine najavio i svoje prve AI računare kao i najveću promjenu na tastaturi PC računara s windows OS-om u posljednjih 30 godina, javlja Dnevnik.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije