Google poslao važnu obavijest korisnicima Androida - evo šta se mijenja

1
Radiosarajevo.ba
Google poslao važnu obavijest korisnicima Androida - evo šta se mijenja
Foto: Pexels / Pametni telefon / Ilustracija

Android je danas napravio uslugu da možete pratiti uređaje koji su povezani sa vašom E-mail adresom. 

Ova usluga će se odnositi na sve uređaje što uključuje i slušalice i uređaje koji se mogu pričvrstiti uz novčanik, ključeve ili biciklo. Ovo će vam pomoći da lakše pronađete svoje uređaje čak i kada nisu spojeni na Internet.

Opcija Pronađi svoj uređaj će koristiti mrežu na kojoj su povezane milijarde uređaja koji koriste isti ovaj operativni sistem. Na toj mreži će biti ažurirane posljednje lokacije vaših uređaja

Netanyahu raspustio ratni kabinet: Novi neće biti formiran

Netanyahu raspustio ratni kabinet: Novi neće biti formiran

Uređaji koji su na mreži će koristiti Bluetooth kako bi pronašli druge uređaje u blizini. Na primjer u slučaju da drugi uređaji otkriju vaš uređaj, poslat će lokaciju putem ove usluge.

Važno je znati da će i vaš uređaj raditi isto ovo kada su u pitanju drugi uređaji. Lokacije vaših uređaja će se šifrirati pute PIN koda, uzorka ili zaporke vašeg Android uređaja. Vidljivi će biti samo vama i osobama sa kojim ih dijelite na ovoj usluzi. Google ih neće vidjeti niti će ih koristiti za neke druge namjere.

Ovu obavijest ćete primiti za tri dana na svom Androidu. Dotad se možete isključiti iz mreže putem usluge Pronađi moj uređaj na webu. Ovo će se primjenjivat na sve uređaje koji su povezani sa vašim korisničkim računom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije