Sjajne vijesti za korisnike: iOS 18 bi trebao biti najveća Appleova nadogradnja do sada

0
Radiosarajevo.ba
Sjajne vijesti za korisnike: iOS 18 bi trebao biti najveća Appleova nadogradnja do sada
Foto: X.com / iPhone

Nakon proteklih ažuriranja koje, prema mišljenju korisnika, nisu donijeli neke značajnije promjene, nadolazeći iOS 18 mogao bi predstavljati najveću nadogradnju u historiji Applea. Barem tako tvrdi Appleov dugogodišnji analitičar i Bloombergov reporter, Mark Gurman.

"Rečeno mi je da se novi operativni sistem u kompaniji smatra jednim od najvećih ažuriranja iOS-a, ako ne i najvećim, u historiji Applea. Imajući to na umu, Appleova developerska konferencija (WWDC) u junu trebala bi biti poprilično uzbudljiv"“, objavio je Gurman u svom Power On biltenu.

Iako Gurmanova najnovija prognoza ne ide u detalje oko toga šta bi iOS 18 mogao sadržavati, ranije je saopštio da Apple planira integrisati generativne AI alate u svoje postojeće aplikacije poput Siri, Pagesa i Keynotesa.

Zelene beretke okupile se u bivšoj Dobrovoljačkoj: Odata počast poginulim saborcima

Zelene beretke okupile se u bivšoj Dobrovoljačkoj: Odata počast poginulim saborcima

Budući da je Samsung s novom serijom mobitela Galaxy S24 uveo AI u svoj sistem, očekuje se da će to vjerovatno napraviti i Apple s iOS-om 18.

Osim toga, iOS 18 također bi mogao donijeti podršku za RCS o čemu se govori već godinama. Naime, Apple je prošle jeseni potvrdio da će 2024. godine iPhone dobiti podršku za RCS, noviji standard razmjene poruka kojeg koristi većina mobitela s Androidom, što bi u teoriji moglo donijeti mnoge značajke u stilu iMessagea, uključujući potvrde o pročitanoj poruci, indikatore tipkanja, slike i videozapise visoke kvalitete i još mnogo toga, javlja Bug.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije