Simse ćemo uskoro moći igrati i na pametnim telefonima

Radiosarajevo.ba
Simse ćemo uskoro moći igrati i na pametnim telefonima
Planetarno popularna igra Sims, kao simulacija stvarnog porodičnog života, jedna je od najprodavanijih računarskih igara u historiji.

Od 2000. godine kada se pojavila njena prva verzija, prodano je preko 200 miliona primjeraka ove igre za PC, PlayStation, Nintendo DS, Xbox, pa čak i za iPod. Uskoro će ova hit-simulacija biti dostupna i na najraširenijoj igraćoj platformi trenutačno – iPhoneima i Android mobitelima.

Najavljeno je to iz developerskog studija Maxis i Electronic Artsa, izdavača ove igre. Igrači Simsa na mobilnim će uređajima moći izgraditi vlastitu virtualnu porodicu, napredovati s njom kroz život, stvarati veze i kontrolirati sve aspekte "života" svojih likova.

Za sada nije poznato kada će Simsi stići na mobitele, koliko će aplikacije koštati, te hoće li možda biti besplatne ili će eventualno funkcionirati po freemium modelu s opcijom kupovinedodatnih sadržaja unutar same igre, piše Bug.hr. Od podataka koji nas zanimaju izdavači su nam ponudili tek najavni video spot u kojem se mogu vidjeti neke od dostupnih opcija u samoj igri, kao i izgled virtualnih likova i njihovog svijeta.

Za sve dodatne informacije morat ćemo pričekati izlazak igre na trgovine iOS i Android aplikacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije