Šestogodišnja YouTube zvijezda kupila imanje vrijedno 8 miliona dolara

Radiosarajevo.ba
Šestogodišnja YouTube zvijezda kupila imanje vrijedno 8 miliona dolara
PrtScr / Boram

Šestogodišnja YouTube zvijezda iz Južne Koreje, koja ima 30 miliona pratitelja na ovom video servisu, kupila je multimilionsko imanje u Seulu.

Malena Boran kupila je petokatnu vilu, vrijednu osam miliona dolara, koja se nalazi u popularnom Gangnam naselju. Vilu je kupila kroz Boram Family kompaniju, koju su osnovali njeni roditelji. 

Ima 12 godina, zarađuje milione i za rođendan je kupila BMW

Boram ima dva popularna YouTube računa na kojima objavljuje - ocjene o igračkama (13.6 miliona pratitelja) i video blog (17.6 miliona pratitelja).

U jednom od njenih najpopularnijih klipova, koji je pogledalo više od 376 miliona ljudi, Boram pravi nudle, koristeći plastičnu kuhinju za igranje, a onda ih pojede...

Ipak, pojedini sadržaj koji je objavljen na njenim kanalima, podigao je priličnu prašinu u Južnoj Koreji zbog, kako su istakli, "vrijednosti koje promovira". Naime, na nekoliko, očigledno namještenih klipova, Boram krade novac iz tatinog novčanika, vozi automobil na pravoj cesti i sl, pa je organizacije Save the Children i prijavila njene snimke policiji.

Sud je, pak, naredio roditeljima da moraju na obavezan kurs o sprječavanju nasilja nad djecom... Roditelji su otišli na kurs, a sporni snimci obrisani. 

Sedmogodišnji dječak zarađuje najviše na YouTubeu - cifra će vas iznenaditi

Inače, dječije zvijezde izuzetno su popularni na YouTubeu, a eksperti navode da je u pitanju ozbiljan biznis. 

YouTuber koji je najviše zaradio prošle godine je sedmogodišnji Ryan Kaji, američka zvijezda YT kanala Ryan ToysReview. Prošle godine zaradio je oko 22 miliona dolara. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije