Boram / Šestogodišnja YouTube zvijezda kupila imanje vrijedno 8 miliona dolara

26. 07. 2019. u 12:20:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Šestogodišnja YouTube zvijezda iz Južne Koreje, koja ima 30 miliona pratitelja na ovom video servisu, kupila je multimilionsko imanje u Seulu.

Malena Boran kupila je petokatnu vilu, vrijednu osam miliona dolara, koja se nalazi u popularnom Gangnam naselju. Vilu je kupila kroz Boram Family kompaniju, koju su osnovali njeni roditelji. 

Ima 12 godina, zarađuje milione i za rođendan je kupila BMW

Boram ima dva popularna YouTube računa na kojima objavljuje - ocjene o igračkama (13.6 miliona pratitelja) i video blog (17.6 miliona pratitelja).

U jednom od njenih najpopularnijih klipova, koji je pogledalo više od 376 miliona ljudi, Boram pravi nudle, koristeći plastičnu kuhinju za igranje, a onda ih pojede...

Ipak, pojedini sadržaj koji je objavljen na njenim kanalima, podigao je priličnu prašinu u Južnoj Koreji zbog, kako su istakli, "vrijednosti koje promovira". Naime, na nekoliko, očigledno namještenih klipova, Boram krade novac iz tatinog novčanika, vozi automobil na pravoj cesti i sl, pa je organizacije Save the Children i prijavila njene snimke policiji.

Sud je, pak, naredio roditeljima da moraju na obavezan kurs o sprječavanju nasilja nad djecom... Roditelji su otišli na kurs, a sporni snimci obrisani. 

Sedmogodišnji dječak zarađuje najviše na YouTubeu - cifra će vas iznenaditi

Inače, dječije zvijezde izuzetno su popularni na YouTubeu, a eksperti navode da je u pitanju ozbiljan biznis. 

YouTuber koji je najviše zaradio prošle godine je sedmogodišnji Ryan Kaji, američka zvijezda YT kanala Ryan ToysReview. Prošle godine zaradio je oko 22 miliona dolara. 

NEMA KOMENTARA