Šef Applea dao svojim zaposlenicima stolove za kojima rade - stojeći

Radiosarajevo.ba
Šef Applea dao svojim zaposlenicima stolove za kojima rade - stojeći
EPA / Tim Cook
Svi zaposlenici diva iz Cupertina dobili su stolove za kojima rade stojeći. No, to je tek dio pogodnosti u kojima mogu uživati.

Većina toga što se odvija unutar Apple Parka, novog sjedišta te kompanije koje izgledom nalikuje na svemirski brod, ne izlazi van njegovih zidova.

No, glavni izvršni direktor Applea Tim Cook nedavno je podijelio nešto od toga sa svijetom: svi zaposlenici dobili su stol za kojim će raditi - stojeći.

"Svim zaposlenicima dali smo stolove za kojima mogu raditi stojeći. Ako možete malo raditi stojeći, malo sjedeći to je puno bolje za vaš stil života", poručio je Cook, a prenosti Business Insider.

Šef Apple-a uvjeren je, naime, kako je sjedenje pogubno koliko i rak.

"Stolove je moguće prilagoditi visini korisnika. Prošli su više inačica, uglavnom vezanih uz različite konfiguracije pričvršćivanja za zid kako bi kroz njih mogli prolaziti električni internetski kablovi. Spušta ih se ili podiže pomoću dva dugmeta. Korisnici ih mogu razlikovati po obliku: konveksno podiže stol, konkavno spušta", opisali su stolove nedavno u časopisu Wired.

Radni stolovi za kojima mogu raditi stojeći tek je dio pogodnosti dostupnih Appleovim zaposlenicima u novom sjedištu, koje je navodno koštalo više od pet milijardi američkih dolara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije