Sedam aplikacija za uživanje u samoizolaciji

Radiosarajevo.ba
Sedam aplikacija za uživanje u samoizolaciji
Foto: Pexels / Ilustracija

Bez obzira na to jeste li u karantini zbog izloženosti COVID-19 ili samo radite od kuće u samoizolaciji kako bi spriječili daljnje širenje virusa, vjerojatno će vam u jednom trenutku postati brutalno dosadno.

Ljudi su ipak društvena bića i postoji dobar razlog zašto nas je evolucija natjerala da se udružimo u čopore, piše tportal.

Dosad ste zasigurno već pogledali sve najbolje filmove o putovanjima koji se trenutno emitiraju na Netflixu, nekoliko puta odspavali, oprali podove i obrisali prašinu s one police za knjige koju godinama uspješno ignorirate. Ako je tako, onda ste na pravom mjestu. Testirajte ove prijedloge za sedam najboljih aplikacija koje trebate preuzeti za vrijeme samoizolacije ili karantine i zaboravite na probleme.

1. Nike trening klub

Najbolje aplikacije koje možete preuzeti za vrijeme samoizolacije su one koje će vaš um, tijelo i duh održati zdravima. Igranje igara odličan je način za uklanjanje stresa, ali imajte na umu da vaše tijelo ostane u pokretu čak i u kućnim aranžmanima.

Nike Training Club trenutno nudi 185 besplatnih treninga na različitim razinama vještina. A, vježbanje dolazi u različitim kategorijama kako bi odgovaralo svačijim željama i ciljevima vježbanja, poput treninga snage, izdržljivosti pa čak i mobilnosti.

2. Duolingo

Odvojite vrijeme u samoizolaciji kako biste naučili novu vještinu ili usavršili neku već postojeću. Duolingo je jedna od najboljih aplikacija za preuzimanje za vrijeme samoizolacije jer ne samo da može obogatiti vaš um, već vam i omogućiti da se povežete s drugima širom svijeta.

A jednog dana kad se pandemija smiri, moći ćete otputovati u Francusku i razgovarati s Francuzima na njihovom materinjem jeziku budući da svi jako dobro znamo da je to jedini jezik kojim vladaju.

3. OneNote

Ukoliko i inače radite od kuće, velike su šanse da već koristite ovu ili neku sličnu aplikaciju koja vam pomaže da ostanete na vrhu svoje produktivnosti.

Ukoliko pak vam je rad od doma novitet, organizirajte se uz pomoć bilježnica koje možete podijeliti na sekcije i stranice. Uz jednostavnu navigaciju i pretraživanje bilješke uvijek ćete svoje misli pronaći ondje gdje ste ih i ostavili.

4. Nacrtajte nešto

Ostanite povezani s prijateljima tokom samoizolacije igrajući igrice koje vam omogućavaju daljinsko povezivanje. Nacrtaj nešto jedna je od najboljih aplikacija koje trebate preuzeti za vrijeme samoizolacije. Omogućuje daljinsko povezivanje i zabavna je, lagana i vedra. Prvo izaberite riječ za crtanje za svoje prijatelje, a zatim ih gledate kako se muče pokušavajući pogoditi što to zapravo crtate.

5. Musée du Louvre Official

Ako žudite za kulturom u vremenu u kojem su putovanja zabranjena, kulturne institucije zatvorene, a zabava generalno prilično jednodimenzionalna, možete pristupiti prekrasnim umjetničkim djelima putem svog pametnog telefona.

Umjesto da fizički skočite u Louvre, preuzmite radije službenu aplikaciju muzeja i otputujte u Pariz telefonom. Istražite stotine umjetničkih djela i naučite o njihovoj historiji kao načinu da obogatite svoju samoizolaciju i potakneš buduća putovanja.

A slične aplikacije dostupne su i za druge muzeje poput, recimo, glasovite galerije Uffizi u Firenci.

6. Headspace

Živimo u vremenu stalne histerije, tjeskobe i nesigurnosti. Dakle, važnije je nego ikad brinuti o svom mentalnom zdravlju. Provođenje vremena u danima u samoizolaciji uz časopise, meditiranje ili vježbanje zahvalnosti izvrstan je način da se pobrinete za svoj duh.

U tome vam može pomoći preuzimanje aplikacije poput Headspacea koja će vas navigirati kroz vođene meditacije, dok će vam drugi davati upute da razmislite o svim stvarima na kojima ste zahvalni.

7. Udemy

Naučite nešto novo svaki dan. Udemy nudi najveći svjetski izbor tečajeva. Odaberite između više od 100.000 online video tečaja s novim dodacima koji se objavljuju svakog mjeseca. Veliki dio tečajeva je besplatan, a izbor tema je raznolik, od crtanja ili pjevanja do fotografiranja i programiranja, navodi tportal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije