Trik / Saznajte kako sa sigurnošću možete utvrditi da vas je neko blokirao na Facebooku

26. 02. 2018. u 08:45:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 21

Kada vas neko blokira na Facebooku, automatski vam postaje nevidljiv na stranici i aplikaciji. Niste u mogućnosti vidjeti profil, komentare, a niti poslati zahtjev za prijateljstvom niti poruku osobi koja vas je blokirala.

Jedna od prvih stvari koje možete napraviti je u tražilici potražiti ime osobe. Ukoliko se više ne pojavljuje dvije su najčešće opcije - ili ste blokirani, ili je profil izbrisan. 

No, moguće je i da su privatne postavke osobe u pitanju tako uređene da se ime jednostavno ne pojavljuje prilikom pretrage. Ukoliko znate da imate zajedničkog prijatelja, i na njegovoj listi ne vidite traženi profil – onda ste najvjerovatnije blokirani.

Ako vam je baš jako stalo, možete i zajedničkog prijatelja zamoliti da provjeri je li mu kontakt još uvijek na listi prijatelja.

Valja imati na umu i da profil u nekim slučajevima može biti uklonjen zbog kršenja Facebookove korisničke politike.

Jedan od sigurnijih načina provjere je učitati prijašnji razgovor s kontaktom za kojeg sumnjate da vas je blokirao - ukoliko se pojavi obavijest o grešci, blokirani ste.

Ukoliko stoji naziv Facebook korisnik umjesto imena, profil je deaktiviran.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA