Saznajte kako sa sigurnošću možete utvrditi da vas je neko blokirao na Facebooku

Radiosarajevo.ba
Saznajte kako sa sigurnošću možete utvrditi da vas je neko blokirao na Facebooku
Kada vas neko blokira na Facebooku, automatski vam postaje nevidljiv na stranici i aplikaciji. Niste u mogućnosti vidjeti profil, komentare, a niti poslati zahtjev za prijateljstvom niti poruku osobi koja vas je blokirala.

Jedna od prvih stvari koje možete napraviti je u tražilici potražiti ime osobe. Ukoliko se više ne pojavljuje dvije su najčešće opcije - ili ste blokirani, ili je profil izbrisan. 

No, moguće je i da su privatne postavke osobe u pitanju tako uređene da se ime jednostavno ne pojavljuje prilikom pretrage. Ukoliko znate da imate zajedničkog prijatelja, i na njegovoj listi ne vidite traženi profil – onda ste najvjerovatnije blokirani.

Ako vam je baš jako stalo, možete i zajedničkog prijatelja zamoliti da provjeri je li mu kontakt još uvijek na listi prijatelja.

Valja imati na umu i da profil u nekim slučajevima može biti uklonjen zbog kršenja Facebookove korisničke politike.

Jedan od sigurnijih načina provjere je učitati prijašnji razgovor s kontaktom za kojeg sumnjate da vas je blokirao - ukoliko se pojavi obavijest o grešci, blokirani ste.

Ukoliko stoji naziv Facebook korisnik umjesto imena, profil je deaktiviran.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije