Sarajevo Loading Festival zabilježio veliki uspjeh s preko 2000 posjetilaca

0
Promotivni tekst
Sarajevo Loading Festival zabilježio veliki uspjeh s preko 2000 posjetilaca
Foto: Sarajevo Loading Festival / Sarajevo Loading Festival 23'

Sarajevo Loading Festival, najveći gaming događaj u regiji, zatvorio je svoja vrata, ali utisci i emocije još uvijek odjekuju. Festival koji je u Sarajevo privukao preko 2000 posjetilaca, iznova potvrđuje svoj status kao centralno mjesto za sve ljubitelje digitalne zabave i interaktivnih igara.

Iz organizacije pri Orior Media i Connect Arena izjavljuju da su ispunjena sva očekivanja i da je Sarajevo na ovaj dan postao centar regije. Sami festival bio je tematski raspoređen u različitim zonama. Zona casual gaminga bila je pravo srce festivala, gdje su igrači svih generacija imali priliku uživati u omiljenim igrama, dok su ih u isto vrijeme pratili i njihovi uzori - poznati influenseri i YouTuberi iz BiH i cijele regije.

Ovo je bila jedinstvena prilika za susret s fanovima, razmjenu savjeta i trikova, kao i za stvaranje nezaboravnih uspomena.

Posebno uzbudljiv trenutak festivala bio je veliko finale šeste sezone Business Gaming Lige.

"U napetoj završnici, prvo mjesto odnijela je firma Ziptech, dokazujući svoje gaming vještine i taktičko majstorstvo. Ovo finale nije samo pokazalo vještine natjecatelja, već i važnost team-buildinga i zajedništva unutar korporativnog svijeta" rekao je Elsin Uzunović, koordinator BGL takmičenja.

Posebnu zahvalnost, kako kažu, duguju sponzorima, Hisense, čiji su visokokvalitetni televizori omogućili posjetiteljima da u potpunom komforu i s najboljom slikom uživaju u igranju igrica.

Sarajevo Loading Festival 23'
Foto: Sarajevo Loading Festival: Sarajevo Loading Festival 23'

Jedan od vrhunaca festivala bio je Hisense poklon sretnom posjetiocu – najnoviji model QLED Smart TV-a 65E7KQ. Sretni dobitnik izvučen je na main stageu, dodatno podižući uzbuđenje među publikom. Također, zahvaljujemo se i našem službenom piću festivala, Pro Game-u, koji je osvježavao sve goste tokom cijelog događaja. Osim završnice šeste sezone Business Gaming Lige, na festivalu su se odvijala i Loading takmičenja u tri popularne kategorije: CS:GO, League of Legends, i FIFA.

Nagrada za svaku od kategorija iznosila je impresivnih 1000 KM, a takmičenja su bila podržana od strane glavnih sponzora Fontele.ba i JR Services.

Direktor Orior Media i glavni organizator Sarajevo Loading Festivala izjavio je: "Loading Festival je postao primjer kako se pravi event u našoj zemlji. Najvažnija nam je bila sigurnost djece i poštivanje svih dogovorenih obaveza prema partnerima. Ovo je ogroman projekat, i još nismo sigurni u kojem smjeru ćemo ići naredne godine." Njegovu izjavu dodatno je potkrijepio i premijer Kantona Sarajevo, Nihad Uk, koji je izrazio svoje divljenje prema organizaciji i ukupnom dojmu događaja. 

Sarajevo Loading Festival 23'
Foto: Sarajevo Loading Festival: Sarajevo Loading Festival 23'

"Kanton Sarajevo nastavit će biti ponosni partner ovakvih događaja na kojima vlada nevjerovatna energija i koji okuplja veliki broj mladih ljudi. Gaming industrija, kao jedna od najbrže rastućih u svijetu, otvara brojne mogućnosti za naš grad i državu, kako u smislu turizma, tako i u pogledu novih radnih mjesta. Čestitam organizatorima koji su Sarajevo postavili na kartu svjetske gaming industrije", istaknuo je premijer Uk.

Sarajevo Loading Festival je istaknuo da gaming prelazi granice običnog hobija - to je način života, platforma za povezivanje, razmjenu ideja, te polje za stvaranje novih poslovnih prilika unutar industrije koja ima bilionsku vrijednost.

Iz Sarajevo Loading Festivala su poručili da se zahvaljuju svim sudionicima, partnerima, sponzorima, i naravno, posjetiocima koji su dio ovog uspjeha. "Vidimo se iduće godine s još većim ambicijama i novim iznenađenjima", objavljuju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije