Grad Sarajevo dao podršku najvećem gaming festivalu u BiH - Loading 2023

0
Radiosarajevo.ba
Grad Sarajevo dao podršku najvećem gaming festivalu u BiH - Loading 2023
Foto: Grad Sarajevo / Grad Sarajevo dao podršku festivalu Loading 2023

Drugu godinu zaredom, Grad Sarajevo je dao podršku najvećem gaming festivalu u Bosni i Hercegovini, Sarajevo Loading Festivalu. Festival će se održati 28. oktobra u sportskoj dvorani Goran Čengić, u općini Novo Sarajevo.

S tim u vezi, predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Sarajeva Jasmin Ademović jučer je primio predstavnice organizacionog tima Mateu Alikadić i Azru Okanović.

Predsjedajući Ademović je istakao da Sarajevo Loading Festival simbolizira posvećenost modernim industrijama te potvrđuje da je Sarajevo uvijek otvoreno za inovacije i nove prilike.

Prije 32 godine osujećen napad JNA na Predsjedništvo i Skupštinu BiH

Prije 32 godine osujećen napad JNA na Predsjedništvo i Skupštinu BiH

"Ponosni smo što smo domaćini ovom festivalu koji okuplja ljude iz cijele regije i stavlja naš grad u središte gaming industrije", istakao je Ademović.

Predstavnice organizacionog tima zahvalile su se predsjedavajućem Gradskog vijeća Jasminu Ademoviću i Gradu Sarajevu na snažnoj podršci ovom događaju.

Istaknuto je da se u kontekstu globalnog rasta industrije video igara i esporta, grad Sarajevo, ovih dana, ističe kao centralna tačka za sve profesionalce i entuzijaste u ovom sektoru.

Ovaj događaj postao je nezaobilazna tačka na karti regionalnih gaming manifestacija, zahvaljujući sjajnoj organizaciji osnivača Orior Media i njihovih partnera iz Connect Arene.

Sarajevo Loading Festival ne predstavlja samo događaj, već je i platforma koja, pored zabave, nudi mogućnosti za poslovno povezivanje, razmjenu iskustava i formiranje novih partnerstava.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije