Samsung QLED TV: Uvjerite se zašto je veličina ekrana bitna

Promotivni tekst
Samsung QLED TV: Uvjerite se zašto je veličina ekrana bitna
Foto: Promo / Samsung QLED TV

Nekada davno, nepisano pravilo je bilo da se cijela porodica okupi u dnevnoj sobi da bi zajedno gledali program na TV-u. Kako su te sobe postajale veće, a porodice se širile, javljale su se i potrebe za televizorom većih dimenzija. Zato danas pričamo o veličini. Zamislite samo da sa društvom gledate finale svjetskog prvenstva u svom omiljenom sportu na televizoru dijagonale 32 inča. Neki vam to nikada ne bi oprostili!

U postavljanju standarda za pravu veličinu ekrana, Samsung je napravio veliki iskorak sa Samsung QLED televizorima. Mi navodimo nekoliko argumenata za veću dimenziju ekrana: 

Vaš oftalmolog ne bi imao ništa protiv

Sva istraživanja pokazuju da je QLED tehnologija sigurna za vid, pa udaljenost vašeg kauča od ekrana više nije bitna. Sada možete bez griže savjesti uživati u jasnoj i živopisnoj slici na velikoj dijagonali, a da pritom ne naprežete oči. Ako ne vjerujete nama, pitajte svog oftalmologa. 

Istovremeno ste kod kuće, ali i u kinu – u čemu je fora?

Za sve ljubitelje filma ekrani iznad 75 inča su savršeni jer pružaju izuzetnu dubinu i čistoću slike, tako da će svi detalji omiljenih filmova biti vidljivi iz svakog dijela vašeg dnevnog boravka. Filmski maraton je ponovo „IN“, uz činjenicu da vas vaš televizor, bez obzira na to da li birate SF, klasik ili akciju, neće iznevjeriti. Sa druge strane, ako je na repertoaru gledanje utakmice kluba za koji navijate, Samsung QLED televizori će bez pretjerivanja, stvoriti utisak kao da ste na stadionu. 

Gejming arena u vašoj sobi? Zašto da ne!

Uz odabir Auto Game Mode Samsung QLED TV možete prebaciti na režim za igre i otvorit ćete savršenu gejming arenu za najdraže igrice. Provedite onoliko vremena koliko želite opuštajući se uz vrhunske performanse i napredne funkcije poput kraćih perioda učitavanja i unapređene brzine osvježavanja ekrana. Potpuni doživljaj vam garantuje Game Motion Plus koji igračima pruža neprekinuto i pregledno vidno polje tokom igre. 

Umjetnička instalacija na zidu

Kada ne uživate u filmovima ili ste samo napravili pauzu od igrica, vaš sad već omiljeni televizor neće samo pasivno stajati na zidu. Super stvar je što ga možete pretvoriti u dio enterijera svog doma i na njemu prikazivati vaše najdraže fotografije, umjetničke slike ili samo vrijeme i vremensku prognozu. Čak ima moć i da postane gotovo nevidljiv, uz imitaciju pozadinskih boja pomoću kojih se stapa sa prostorom. Dodatno, za opuštenu atmosferu i bezbrižno uživanje u večeri, razgovoru ili čitanju knjige, možete da podesite svoj televizor da pušta laganu pozadinsku muziku. 

Kada stavite na papir koliko bi vas koštale nove naočale za vid, karta za svjetsko prvenstvo u košarci ili redovni odlazak u kino, a koliko sa druge strane dobijate na gejming doživljaju, kvalitetu slike i estetici, sami ćete shvatiti da vrhunska digitalna tehnologija i savršena slika, upakovane u veliki ekran, ne koštaju mnogo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije