Nevjerovatan vizuelni doživljavaj uz Samsung QLED 8K

Sponzorisani tekst
Nevjerovatan vizuelni doživljavaj uz Samsung QLED 8K
Foto: Samsung / Samsung QLED 8K

Jedno od zasigurno najvećih inovacija kompanije Samsung u posljednje vrijeme jeste QLED 8K televizor. Sa 16 puta većom rezolucijom u odnosu na Full HD rezoluciju i sa nevjerovatnih 33 miliona piksela, imat ćete osjećaj da gledate stvaran svijet, a ne ekran.

Danas sve više potrošača želi uživati u svom omiljenom sadržaju na većim i pametnijim ekranima. Osluškujući potrebe potrošača, Samsung je uvođenjem QLED 8K TV-a, omogućio da na izuzetno velikom ekranu osjete doživljaj gledanja koji je gotovo istinit.

Samsung QLED 8K - undefined

Foto: Samsung: Samsung QLED 8K

Uz tehnologiju Ultra Viewing Angle, ovi televizori pružaju maksimalno uživanje u oštroj slici i predivnim nijansama boja iz bilo kojeg ugla gledanja. QLED 8K TV također vam donose i novi nivo preciznosti. Direct Full Array tehnologija kontroliše pozadinsko osvjetljenje svakog područja, a kao rezultat dobijate dublje crne slike bez zamagljenih boja. Osim toga, ovi televozori su sada opremljeni i vlastitim Quantum procesorom koji omogućuje isporuku bilo kojeg izvornog sadržaja u različitim rezolucijama sa poboljšanom osvjetljenošću, kvalitetom slike i zvukom optimizovanim za svaku scenu.

Korisnici QLED 8K sada će moći uživati i u visokom kvalitetu slike na streaming uslugama putem umjetne inteligencije - AI 8K Upscaling. Ova tehnologija dolazi s novom razinom kvalitete slike i zvuka koja je kompatibilna sa 8K, bez obzira na izvornu kvalitetu ili format.

Samsung QLED 8K - undefined

Foto: Samsung: Samsung QLED 8K

Uz to, vaš QLED 8K TV od sada nikada neće biti potpuno miran, čak i kada je ugašen. Novi ambijentalni način rada pružit će vam korisne dnevne informacije kao što su vremenska prognoza i novinski naslovi ili će vam ipak prikazivati fotografije i umjetnička djela. Ambijentalni način rada pomaže QLED televizoru uklopiti se u interijer vašeg doma za savršeno prirodan efekat.

A ukoliko želite što realniji i dinamičniji zvuk za svaku vrstu sadržaja, novi Samsungovi zvučnici serije Q, optimizovani za QLED televizore, ponudit će vam još pametniju kompatibilnost i doživljaj okružujućeg zvuka. Kao dio saradnje sa Harman Kardon brendom, te uz novu funkciju Adaptive Sound koji omogućava da se čuju razgovori čak i kad je jako utišano, ovi zvučnici mogu analizirati sadržaj koji se reproducira na televizoru i prilagoditi idealnim postavkama zvuka za bilo koju scenu. To znači da će svaki kutak vaše prostorije biti ispunjen zvukom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije