Samsung Galaxy Z Flip6 Olympic Edition ekskluzivno predstavljen takmičarima Olimpijskih igara

0
Promotivni tekst
Samsung Galaxy Z Flip6 Olympic Edition ekskluzivno predstavljen takmičarima Olimpijskih igara
Foto: Samsung / Galaxy Z Flip6 Olympic Edition

Samsung Electronics, globalni Olimpijski i Paraolimpijski Partner, danas je otkrio olimpijsko izdanje svog najavljenog Galaxy Z Flip6 pametnog telefona, posebno dizajniranog i prilagođenog za sve sportiste koji se takmiče na nadolazećim Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Parizu 2024. Galaxy Z Flip6 Olympic Edition nastavlja tradiciju dužu od tri decenije, tokom koje je Samsung pružao vrhunsku tehnologiju i mobilne inovacije za podršku Igrama, naravno uz nekoliko novosti.

Galaxy Z Flip6 Olympic Edition prvo je olimpijsko izdanje koje koristi Galaxy AI. Dizajniran da unaprijedi iskustva takmičarima tokom Igara od trenutka kada stignu u Pariz, ovaj uređaj prvi je koji dolazi unaprijed opremeljen sa punim paketom ekskluzivnih usluga i korisnih aplikacija. Također, ovo je prvi put da je najnoviji proizvod kompanije Samsung dostupan takmičarima prije službenog dolaska na tržište i zauzet će prvo mjesto na Olimpijskim igrama, kao prvo olimpijsko izdanje koje će igrati ključnu ulogu na pobjedničkom podiju.

Uređaj se može pohvaliti kompaktnim i svestranim dizajnom, te dolazi u upečatljivoj žutoj boji, ukrašen olimpijskim krugovima i paraolimpijskim agitosima u zlatnoj boji. Za dodatnu upečatljivost, Samsung se udružio sa luksuznom pariškom modnom kućom Berluti, koja je dizajnirala službene uniforme francuskog olimpijskog tima za svečano otvaranje Igara, kao i kreirala ekskluzivnu Flipsuit Case masku koja savršeno upotpunjuje svaki uređaj. Izrađena od Venezia kože, svaka Flipsuit maska ima jedinstvenu patinu sa živopisnom mješavinom boja, inspirisanom olimpijskim krugovima, slaveći olimpijski duh, izvrsnost i jedinstvo.

“Samsung podrškom Olimpijskim i Paraolimpijskim Igrama kao i takmičarima, gotovo tri decenije pomjera granice mobilne tehnologije,” izjavila je Stephanie Choi, izvršna potpredsjednica i marketing menadžerka Mobile eXperience odjeljenja, kompanije Samsung Electronics. „Ponosni smo što možemo isporučiti našu najnoviju Galaxy inovaciju inspirativnim takmičarima pariških Olimpijskih igara i pružiti im priliku da iz prve ruke iskuse snagu i inteligenciju Galaxy Z Flip6 uređaja, čak i prije službenog dolaska na tržište. Uzbuđeni smo što ćemo vidjeti kako naša tehnologija stvara nova iskustva za takmičenje – od stvaranja značajnih veza do dijeljenja i bilježenja vječnih uspomena dok su u Parizu ali i izvan njega.“

Poboljšano iskustvo takmičarima na Olimpijskim igrama 2024, sa uređajima koje pokreće Galaxy AI

Odluka da se najnoviji uređaj iz Galaxy portfolija ponudi olimpijskim takmičarima prije službenog lansiranja na tržište proizlazi iz ključne uloge Galaxy AI tehnologije u ubrzanju nove ere komunikacije, produktivnosti i kreativnosti na pametnim telefonima.

Galaxy Z Flip6 Olympic Edition uključuje niz korisnih inovacija koje pomažu takmičarima da otvore nova iskustva tokom Igara. To uključuje i praktične Galaxy AI komunikacijske karakteristike, koje će pomoći takmičarima iz cijelog svijeta da se sa lakoćom povežu dok su u Parizu:

  • Live translation of calls - omogućava prevode telefonskih poziva direktno na uređaju u stvarnom vremenu na 16 različitih jezika, olakšavajući takmičarima pozivanje olimpijskih telefonskih linija i lokalnih kontakata na njihovom materinjem jeziku, koristeći izvorne ili odabrane aplikacije trećih strana.
  • Interpreter - trenutno prevodi razgovore uživo, omogućavajući takmičarima da komuniciraju sa drugim sportistima i volonterima, kao i da uživo primaju prevod onoga što govore na ekranu, dok i dalje govore licem u lice, zahvaljujući jedinstvenom dvostrukom ekranu telefona.
  • Composer - pomaže u sastavljanju e-poruka i objava na društvenim mrežama u aplikacijama koristeći jednostavne ključne riječi. Na društvenim mrežama čak analizira ton prošlih sadržaja olakšavajući takmičarima da izraze svoje uzbuđenje u najnapetijim ili najdirljivijim trenucima takmičenja.

Takmičari također mogu koristiti Galaxy AI na svom Olympic Edition uređaju kako bi se pripremili za takmičenje, podstakli svoju kreativnost i zabeležili nezaboravne uspomene iz Pariza 2024, uz karakteristike koje uključuju:

  • Instant Slow-motion - omogućuje snimanje, dijeljenje i analizu učinka u usporenom snimku, što pomaže u usavršavanju tehnike;
  • Photo Assist - olakšava stvaranje savršenih fotografija svaki put, omogućujući promjenu veličine, premještanje ili čak uklanjanje neželjenih objekata sa fotografija.
Galaxy Z Flip6 Olympic Edition
Foto: Samsung: Galaxy Z Flip6 Olympic Edition

Usluge i aplikacije koje čine olimpijsko i paraolimpijsko iskustvo zabavnim i jednostavnim

Za olakšano korištenje telefona tokom boravka u Parizu i izvan njega, svaki Galaxy Z Flip6 Olympic Edition uključuje eSIM sa 100 GB 5G podataka u partnerstvu sa telekominkacijskom kompanijom Orange, kao i dvogodišnju Samsung internacionalnu garanciju.

Osim toga, radi lakšeg praćenja najnovijih rasporeda Igara i jednostavnijeg snalaženja po olimpijskim terenima, unaprijed će biti instalirano nekoliko službenih aplikacija Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) kao što su Athlete 3656, Olympic Shop, Paris 2024, Transport Accred App i telefonska linija MOO-a.

Kako bi dodali zabavu i personalizaciju takmičarima, svaki Galaxy Z Flip6 Olympic Edition uređaj dolazi sa paketom interaktivnih aplikacija posvećenih Parizu 2024.
Aplikacije uključuju PinQuest i Galaxy Experience za prikupljanje i razmjenu pravih i digitalnih pinova tokom Igara, Olympic Go!, službenu olimpijsku igricu te Galaxy Skateboard, novu igru koja predstavlja Phryges, maskote ovogodišnjih Igara.

Iskustvo dijeljenja pobjedničkog trenutka iz prve ruke

Stajanje na vrhu olimpijskog i paraolimpijskog podija tokom ceremonije dodjele medalja i ostvarenje svog životnog sna jedan je od najemotivnijih i najupečatljivijih trenutaka koje sportista može doživjeti. Tradicionalno, sportiste su fotografisali akreditovani mediji jer im je bilo zabranjeno da na ceremoniju unose lične stvari, uključujući i mobilne telefone. Pogled je uvijek bio uhvaćen iz daljine, a ne iz perspektive samog takmičara.

Po prvi put u istoriji Olimpijskih i Paraolimpijskih igara, Samsung će omogućiti korištenje Galaxy Z Flip6 Olympic Edition uređaja na samom postolju kako bi takmičari mogli da stvore sopstvena sjećanja i emocije putem novog, pobjedničkog selfija. Posebna Samsung tehnologija će mapirati i sortirati selfije takmičara prema sportu i prenijeti ih na Athlete365 u stvarnom vremenu, omogućavajući im da sačuvaju i podijele svoje čuvene trenutke sa porodicom i obožavaocima.

Galaxy Z Flip6 Olympic Edition bit će izložen na Olympic™ rendezvous @ Samsung izlozima, uključujući i onaj na Champs-Elysees 125, počevši od 12. jula. U saradnji sa Međunarodnim olimpijskim odborom i Međunarodnim paraolimpijskim odborom, takmičarima će Galaxy Z Flip6 Olympic Edition uređaji biti uručeni počevši od 18. jula.

O uključenosti kompanije Samsung u Olimpijske igre

Samsung je „Svjetski olimpijski partner“ od zimskih Olimpijskih igara u Naganu 1998. Više od 25 godina, sportisti i fanovi vjeruju transformativnoj mobilnoj tehnologiji kompanije Samsung, kako bi podijelili olimpijski duh na globalnom nivou i nastavili da oblikuju digitalnu budućnost olimpijskih igara u Parizu 2024. i nadalje. Posvećenost kompanije olimpijskom pokretu uskoro će ući u četvrtu deceniju i nastaviti se do igara u Los Angelesu 2028. godine. Svrsishodne inovacije kompanije Samsung u kategoriji bežičnih komunikacija i računarske opreme, koje obuhvataju opremu koja koristi vještačku inteligenciju, virtuelnu stvarnost, proširenu stvarnost i 5G povezanost, promijenit će način na koji svet doživljava Olimpijske igre.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije