Samsung proširuje portfolio nosivih uređaja, za napredno iskustvo praćenja zdravlja svih korisnika

1
Promotivni tekst
Samsung proširuje portfolio nosivih uređaja, za napredno iskustvo praćenja zdravlja svih korisnika
Foto: Samsung / Galaxy Flip6 Fold6 Watch Ultra

Samsung Electronics predstavio je danas nove nosive uređaje, Galaxy Watch7 i Galaxy Watch Ultra. Novim pametnim satovima kompanija proširuje dostupnost Galaxy AI i pruža cjelokupno wellness iskustvo još većem broju zainteresovanih korisnika.

Novi članovi porodice nosivih uređaja ključni su za Samsung viziju, u kojoj Galaxy AI podržava unapređenje digitalnog zdravlja, pruža personalizovane uvide i prilagođena zdravstvena iskustva, za sveobuhvatnije razumijevanje korisnika kroz holistički pristup svakodnevnom zdravlju.

Dobijanje tačnih, detaljnih i naprednih informacija o sopstvenom zdravlju, ključni je faktor u ovom procesu, a Samsung inovacije senzora, na novim Galaxy Watch7 i Galaxy Watch Ultra pomažu ostvarenju ove vizije. Galaxy Watch7 povećava svakodnevnu dobrobit, uz personalizovane vježbe, kao i inteligentne i preventivne mogućnosti praćenja zdravlja. S druge strane, Galaxy Watch Ultra, najnoviji dodatak liniji Galaxy Watch, najsposobniji je Samsung pametni sat dosad, dizajniran za podršku korisnicima u ostvarivanju izuzetnih atletskih dostignuća.

„Novosti u našem portfoliju nosivih uređaja, objedinjuju najnovije Samsung tehnologije i inovacije, i korisnicima pružaju detaljan uvid u zdravlje i dobrobit, pa čak i prevenciju mogućih tegoba,“ rekao je TM Roh, predsjednik i rukovodilac Mobile eXperience Business sektora kompanije Samsung Electronics. „Inteligencija, uvidi i vodiči, koje nudimo u Galaxy Watch7 i Galaxy Watch Ultra, pomoći će korisnicima da pretvore podatke u svrsishodne uvide, i otvore potpuno novu eru proširenih, inteligentnih zdravstvenih iskustava.“

Galaxy Watch7 – Detaljno razumijevanje svakodnevne dobrobiti

Galaxy Watch7 dizajniran je s ciljem pomoći korisniku, u sticanju cjelokupnog razumijevanja sebe. Uređaj podržava korisnike da kreiraju zdravije dane, sa više načina za podršku svakodnevnom zdravlju. Omogućava detaljno praćenje više od 100 vježbi, i izgradnju rutina kombinovanjem različitih vježbi s Workout Routine, kako bi postigli svoje ciljeve. Sa funkcijom Race, mogu da uporede trenutne i prošle performanse vježbanja u realnom vremenu, a to pomaže u praćenju napretka i održavanju motivacije. Dodatno, Body Composition nudi detaljan „snimak“ tijela i kondicije, za sveobuhvatno razumijevanje tijela.

Pokreće ga najmoćniji čip u porodici Galaxy Watch uređaja, po prvi put koristi procesor izrađen u 3-nanometarskoj tehnologiji, Galaxy Watch7 nudi besprijekorno iskustvo s triput bržom središnjom procesorskom jedinicom i 30% poboljšanom energetskom efikasnosnošću aplikacijskog procesora. Dodatno, Galaxy Watch7 je prvi Galaxy smartwatch s dvo-frekvencijskim GPS sistemom, čime omogućava preciznije praćenje lokacije korisnika , čak i u gusto naseljenim urbanim područjima.

Galaxy Flip6 Fold6 Watch Ultra
Foto: Samsung: Galaxy Flip6 Fold6 Watch Ultra

Uz prepoznatljiv kružni dizajn, Galaxy Watch7 korisnicima omogućava prilagođavanje uređaja njihovom ličnom stilu, s novim narukvicama , uključujući one rebrastog dizajna s istaknutim bojama šavova, kao i raznovrsnim prikazima brojčanika. Galaxy Watch7 donosi i intuitivno i besprijekorno iskustvo između povezanih Galaxy uređaja. Korisnici mogu jednostavno odgovoriti na poruku, pomoću inteligentnih predloženih odgovora, koji ton poruke prilagođavaju analizom prethodnih razgovora, pomoću Galaxy AI. Koriščenjem dvostrukih gestova „štipanja“ jednostavno je upravljati Galaxy Watch satom i povezanim pametnim telefonom, čak i kada su korisnicima pune ruke.

Galaxy Watch7 bit će dostupan u dvije veličine, 40 i 44 milimetara u prečniku. Korisnicima će 40-milimetarska verzija biti dostupna u zelenoj ili krem boji, dok će verzija od 44 mm biti dostupna u zelenoj ili srebrnoj boji.

Galaxy Watch Ultra – najbolje za strastvene performanse

Dizajniran na osnovu naprednih mogućnosti praćenja zdravlja, kao i snažnog hardvera Galaxy Watch7, novi Galaxy Watch Ultra, najnoviji i najsnažniji dodatak porodici Galaxy Watch uređaja, otvara unaprijeđena fitness iskustva za novi nivo sportskih dostignuća. Uređaj prati nasljeđe kružnog dizajna Galaxy Watch, s novim „jastučastim“ dizajnom koji dodatno daje na robusnosti i vizuelnom utisku uređaja. Istovremeno, sistem dinamičkih dugmadi i kruna sata inspirišu korisnike da budu najbolja verzija sebe, naglašeno je tokom prezentacije.

Premium mogućnosti praćene su konstrukcijom za ekstremnu izdržljivost i prate korisnike koji pomjeraju svoje granice, sa kućištem od titanijuma 4. stepena tvrdoće i hidroizolacijom od 10 ATM. Treba dodati i da Galaxy Watch Ultra radi na širem rasponu nadmorskih visina, od 500 metara dubine, do 9000 metara visine, za praćenje naprednih sportskih aktivnosti poput plivanja u okeanu, ili vožnje bicikla u ekstremnim okruženjima.

Galaxy Flip6 Fold6 Watch Ultra Buds3 Pro
Foto: Samsung: Galaxy Flip6 Fold6 Watch Ultra Buds3 Pro

Uređaj može pratiti višeslojne aktivnosti, poput triatlona, u kojem prati plivanje, vožnju bicikla i trčanje, pomoću nove pločice za mjerenje više sportova. Dodatno, novi funkcionalni prag snage (Functional Threshold Power) za biciklizam precizno mjeri najveću snagu vožnje bicikla u samo četiri minuta, pomoću FTP metrike koju pokreće AI, čime će strastveni biciklisti otkriti svoj jedinstveni potencijal. Galaxy Watch Ultra također nudi naprednu personalizovanu zonu brzine otkucaja srca, tako da svaki korisnik može da prilagodi intenzitet vježbe, na osnovu sopstvenih fizičkih mogućnosti.

Novost je i Quick Button, sa kojim je moguće trenutno pokrenuti i kontrolisati vježbe, i mapirati druge karakteristike koje odgovaraju trenutnim potrebama. Dodatno, moguće je aktivirati sirenu za hitne slučajeve. Nakon vježbanja, uređaj prikazuje statistiku na prvi pogled, sa namjenskim brojčanicima za Galaxy Watch Ultra, koji se automatski može prebaciti u noćni način rada, za najbolju čitljivost u mraku. Pored toga, sa maksimalnom osvijetljenošću od 3000 nita, Galaxy Watch također garantuje čitljivost, čak i na direkntoj svjetlosti. Bezbrižnost dugotrajnih avantura Galaxy Watch osigurava s najdužom autonomijom baterije u Galaxy Watch porodici, nudeći do 100 sati u načinu štednje energije, odnosno 48 sati u načinu uštede energije pri vježbanju.

Galaxy Watch Ultra dostupan je isključivo s kućištem razmjera 47 milimetara, a korisnici će moći da biraju između titanijum sive, titanijum bijele ili titanijum srebrne boje.

Galaxy Watch7 i Galaxy Watch Ultra prvi su Android pametni satovi koje pokreće Wear OS 5, najmoćnije izdanje Wear OS-a dosad. Novi operativni sistem nudi napredne performanse i energetsku efikasnost, tako da korisnici mogu uživati u besprijekornoj i fluidnoj interakciji, i na taj način duže koristiti svoj Galaxy Watch. Osim toga, mogu maksimalno iskoristiti svoje iskustvo nosivog uređaja, s pristupom mnogim popularnim aplikacijama direktno sa vašeg zgloba, uključujući Galaxy usluge, Google aplikacije, kao i omiljene aplikacije trećih strana.

Dostupnost

Galaxy Watch7 i Galaxy Watch Ultra dostupni su u pretprodaji u Bosni i Hercegovini od 10. jula, a u maloprodaji će se naći od 24. jula.

Galaxy Watch7 od 40mm bit će dostupan po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 649 konvertibilnih maraka odnosno 739 konvertibilnih maraka za Bluetooth odnosno LTE konfiguraciju,
a model od 44mm od 699 konvertibilnih maraka odnosno 799 konvertibilnih maraka, u Bluetooth odnosno LTE verziji. Galaxy Watch Ultra raspoloživ je po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 1,399 konvertibilnih maraka, isključivo u LTE verziji.

O kompaniji Samsung Electronics Co. Ltd.

Samsung inspiriše svijet i oblikuje budućnost transformativnim idejama i tehnologijama. Kompanija redefiniše svjetove televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, kućnih aparata, mrežnih sistema i memorije, sistemskih LSI, livnica i LED rješenja i pruža besprijekorno iskustvo povezanosti, kroz svoj SmartThings ekosistem i otvorenu saradnju sa partnerima. Za najnovije vijesti posjetite Samsung Newsroom na samsung.com/ba/news/

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije