Razočarenje za korisnike: Ukida se legendarna opcija koju je većina voljela na iPhoneu?

0
Radiosarajevo.ba
Razočarenje za korisnike: Ukida se legendarna opcija koju je većina voljela na iPhoneu?
Foto: Radiosarajevo / iPhone

U proteklo vrijeme imali smo priliku vidjeti razne prikaze dizajna iPhone 16 serije, a sada nam još jedan izvještaj sa fotografijama potvrđuje drugačiji dizajn.

Drugačiji dizajn odnosi se prvenstveno na obične iPhone 16 modele i to iPhone 16 i iPhone 16 Plus, a to saznajemo na osnovu lažnih primjeraka ovih telefona koje je podijelio Sonny Dickson na X-u, zajedno sa Pro modelima.

Tako obični modeli imaju promjenu na poleđini koja se odnosi na izrez kamere. Tu se nalaze dva senzora, ali u izrezu koji je u obliku pilule, za razliku od prethodnih nekoliko modela gdje je izrez zaobljen i to kvadratnog oblika. Zato je i raspored dvije kamere drugačiji, te više nije dijagonalan nego vertikalan. Ova promjena napravljena je, navodi se, kako bi se omogućilo snimanje prostornih videa za Apple Vision Pro.

'Upaljen alarm' u Moskvi: 'Zabrinuti smo, pripremaju se izvršiti nuklearni udar'

'Upaljen alarm' u Moskvi: 'Zabrinuti smo, pripremaju se izvršiti nuklearni udar'

Pored toga, obični modeli će ove godine dobiti i Action tipku koju imaju iPhone 15 Pro modeli, te će tako Appleova prepoznatljiva sklopka za promjenu zvučnog režima otići u historiju. Naravno, i Pro modeli će zadržati Action tipku. Sva četiri modela imat će i novu Capture tipku koja će se naći na desnom okviru telefona.

Kada je riječ o Pro modelima, oni će, pored nove Capture tipke, zadržati isti dizajn kao i prethodnici. Međutim, lažni primjerci nam još jednom potvrđuju da će Pro modeli stići s većim ekranima u odnosu na prethodnike. Iako se ne navodi veličina ekrana u ovom izvještaju, ranije je otkriveno da će iPhone 16 Pro imati ekran od 6,3", dok će iPhone 16 Pro Max imati ekran od 6,9", javlja Bajtbox.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije