Obični iPhone 16 modeli će imati veliku promjenu u dizajnu? Korisnici ovo nisu očekivali

1
Radiosarajevo.ba
Obični iPhone 16 modeli će imati veliku promjenu u dizajnu? Korisnici ovo nisu očekivali
Foto: Unsplash / Ilustracija

Već neko vrijeme kruže informacije o iPhone 16 seriji, a čini se da su najzastupljenije one koje se tiču dizajna ove serije. U najnovijem izvještaju još jednom se navodi da će obični iPhone 16 modeli, odnosno oni koji nisu Pro, dobiti promjenu dizajna.

Na internetu je osvanula fotografija koja prikazuje maskice navodno za iPhone 16 i iPhone 16 Plus.

Na maskicama primjećujemo drugačiji izrez kamere na zadnjoj strani, koji podsjeća na neke starije iPhone modele, kao što je iPhone Xs. U svakom slučaju, ne radi se o istom dizajnu kao kod nekoliko prethodnih generacija običnih iPhonea, gdje su dva senzora poredana dijagonalno u zaobljenom pravougaonom izrezu.

Važno upozorenje: U ovom dijelu BiH očekuje se grad

Važno upozorenje: U ovom dijelu BiH očekuje se grad

Ove godine će, naravno ako se ovaj izvještaj ispostavi tačnim, dva senzora biti poredana jedan ispod drugog bez zaobljenog izreza kamere, dok će pored njih biti LED blic.

U izvještaju se prenosi i to da će iPhone 16 i iPhone 16 Plus dobiti Action tipku koju imaju iPhone 15 Pro modeli, kao i tipku za snimanje, koju će ove godine dobiti iPhone 16 Pro modeli.

Za razliku od iPhonea 16 i iPhonea 16 Plus, iPhone 16 Pro i iPhone 16 Pro Max, osim navedene tipke za snimanje koja će se naći na desnoj bočnoj strani uređaja, neće stići s primijetnom promjenom dizajna u odnosu na prethodnike.

Tako će naprijed biti ekran s pilulom pri vrhu, dok će na poleđini biti prepoznatljivi raspored kamera za iPhone Pro modele prethodnih nekoliko godina. Promjena bi mogla biti u veličini ekrana, te bi tako iPhone 16 Pro mogao stići s ekranom od 6,3", a iPhone 16 Pro Max sa ekranom od 6,9", javlja BajtBox.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije