Propust: Bilo ko može da vam čita privatne poruke na Facebooku i Viberu

Radiosarajevo.ba
Propust: Bilo ko može da vam čita privatne poruke na Facebooku i Viberu
Arhiv / Ilustracija
Viber je jedan od najpopularnijih, ako ne i najpopularniji softver za pozive, poruke – razgovore uopšte.

Dostupan je na svim mobilnim platformama, a najljepša stvar kod njega je što vam uopšte ne treba telefonski provajder da biste ga koristili. Ali, krije i opasnosti.

 

Trenutno ga u svijetu koristi 250 miliona ljudi, ali ono što vjerovatno niste znali – jeste da u online radnjama postoji nekoliko softvera koji su kompatibilni sa Viberom, piše Buka, a suštinski služe sa špijuniranje tuđih razgovora.

 

Kompanije za razvoj ovih softvera prvenstveno svoje proizvode namijenjuju roditeljima, koji tako mogu da prate svoju djecu, s kim se i na koji način dopisuju, ali kao i sve – te aplikacije su podložne zloupotrebi. One nose generalni naziv SpyApps, pomoću kojih možete pratiti nečije razgovore putem Vibera. One vam daju apsolutno sve što želite da znate o nečijim razgovorima.

 

Aplikacije koje koriste hakeri su THETRUTHSPY, MSPY, SPYERA – koji se ne može otkriti na mobitelu i COPY9, daleko najpopularnija aplikacija za špijuniranje, a dizajnirana je kao hakerski alat. Postoji nekoliko verzija koje se mogu pronaći, a postoje verzije za Viber, WhatsApp, Facebook i Instant Messenger.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije