Procurili novi detalji o iOS-u 18: Jedna stvar će posebno oduševiti korisnike

0
Radiosarajevo.ba
Procurili novi detalji o iOS-u 18: Jedna stvar će posebno oduševiti korisnike
Foto: Unsplash / Ilustracija

Ostalo je još malo vremena do održavanja Appleovog WWDC 24. Na njemu će, između ostalog, biti predstavljena i nova generacija operativnog sistema za iPhone uređaje – iOS 18. Nedavno smo saznali da će iOS 18, očekivano, donijeti AI funkcije, a sada saznajemo nove detalje.

Mark Gurman iz Bloomberga donosi nam nove informacije o AI funkcijama koje će stići u okviru iOS 18 nadogradnje.

On navodi da će iOS 18 imati AI funkcije implementirane u većinu zadanih Apple aplikacija, kao što su Safari, Fotografije, Bilješke, Siri itd. Tako će u odjeljku za kameru i fotografiju, telefon navodno donijeti AI retuširanje fotografije, dok će Safari imati revidiranu web i Spotlight pretragu sa bržim i pouzdanijim rezultatima.

Reis Kavazović: Ne postupamo dobro i odgovorno prema djeci!

Reis Kavazović: Ne postupamo dobro i odgovorno prema djeci!

Siri će dobiti prirodnije glasovne interakcije zasnovane na Appleovom internom LLM-u. Poruke i e-mailovi će imati automatski generisane odgovore na osnovu razgovora.

Također, tu će se naći i pametni sažeci obavještenja, kao i web stranica, bilješki, dokumenata itd. Korisnici će imati i opciju direktne transkripcije glasovnih poruka.

Gurman dalje navodi da Apple radi i na automatski generisanim prilagođenim emojijima koji će biti odvojeni od postojeće grupe emojija, te će se pojavljivati kao prijedlozi prilikom tipkanja.

Prodaja Iphone-a tone, može li to Apple iskoristiti u svoju korist velikim potezom?

Prodaja Iphone-a tone, može li to Apple iskoristiti u svoju korist velikim potezom?

On prenosi da je Appleov novi skup AI funkcija poznat kao "Project Greymatter". Navodno će se manje intenzivni AI zadaci izvoditi na uređaju, dok će za one intenzivnije zadatke to biti u oblaku.

Ono što je svakako dobra vijest, naravno još nepotvrđena, jeste da će i prošlogodišnji iPhone uređaji, dakle oni iz iPhone 15 serije, dobiti nove AI funkcije. To vjerovatno neće biti slučaj sa starijim iPhoneima od iPhone 15 serije, javlja Bajtbox.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije