Prikazan gameplay 'Rise of the Ronin': Nova samurajska igra je poput Batmana u drevnom Japanu

0
Radiosarajevo.ba
Prikazan gameplay 'Rise of the Ronin':  Nova samurajska igra je poput Batmana u drevnom Japanu
Foto: Screenshot / Rise of the Ronin

Rise of the Ronin je open world samurajska igra od Team Ninjaee koja je prvi put najavljena u septembru 2022. godine kao PlayStation 5 ekskluziva studija koji nam je donio igre kao što su Wo Long: Fallen Dynasty, Nioh, i Dead or Alive.

Ova igra za jednog igrača će ispričati priču o usamljenom samuraju koji putuje kroz Japan tokom kasnog 19. vijeka - burnom dobu građanskih ratova koji su se vodili kako se Edo period bližio kraju.

Na prošlogodišnjem The Game Awardsu smo saznali da igra stiže 22. marta 2024. godine, i dobili trailer koji obećava dramatičnu priču prepunu ''elegantnog'' gameplaya.

FK Željezničar ostvario ključnu pobjedu u borbi za opstanak, na Grbavici 'pali' Tuzlaci

FK Željezničar ostvario ključnu pobjedu u borbi za opstanak, na Grbavici 'pali' Tuzlaci

U četverominutnoj demonstraciji saznali smo kako će funkcionirati borbeni stilovi, ali i brzo kretanje po svijetu.

Fokus je na kuki za povlačenje koja uveliko podsjeća na poteze Batmana. A tu je i leteća naprava koja se može izvući i sklopiti po potrebi, baš poput Batmanovog plašta. Glavnom junaku to omogućava da leti po gradu, ali i u borbi s neprijateljima gdje ih može privlačiti iz daljine.

Ipak, da igra ne bude previše nalik Batmanu, razvojni studio Team Ninja odlučio je od igre Ghost of Tsushime posuditi borbene stilove koje je tokom borbe potrebno izmjenjivati ovisno o tome s kakvim protivnikom imamo posla. Sudeći po viđenome, ovdje ćemo imati tri borbena stila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije