Videoigra koja obećava: Enshrouded je sjajan naslov koji će oduševiti mnoge

0
Radiosarajevo.ba
Videoigra koja obećava: Enshrouded je sjajan naslov koji će oduševiti mnoge
Foto: Youtube / Enshrouded

Pocketpairov Palworld je nekako iznenada privukao pažnju većine gaming javnosti, ali ovih dana izašao je još jedan veliki survival naslov kojeg su fanovi žanra iščekivali puno više od pokemonskog survivala.

To je srednjovjekovni survival s fantasy elementima Enshrouded. Iz mase sličnih naslova izdvaja se orijentacijom na akcijske RPG elemente, pa se akcijske PvE dionice igraju više poput nekog souls naslova. Dakle, ima "mesa".

Ostatak igre čini klasični survival zaplet. U čudnom i divljem okruženju s do 16 igrača lovi, gradi, craftaj i preživi, a sve to podupire nešto jača produkcija i budžet, što se ogleda i po pitanju vizualne prezentacije. Ogleda se i po utiscima igrača, pa Enshrouded na Steamu ima 84 posto pozitivnih ocjena.

Rijedak prirodni fenomen nalazi se u pritokama Sane: Ovo će oduševiti mnoge u BiH

Rijedak prirodni fenomen nalazi se u pritokama Sane: Ovo će oduševiti mnoge u BiH

Utisak igrača sumirali bismo u dva komentara. "Osjećaj avanture poput onoga u Morrowindu" i "kao Valheim, samo bolje". Dosta ozbiljna poređenja, ali zasad iz viđenog barem približno drže vodu.

A drži vodu i broj igrača. Poslije četiri dana Steam ih je u jednom trenutku izbrojao preko 160 hiljada istovremeno online. Na prvu ne zvuči puno, ali uzmite u obzir da svi igraju Palworld, a pritom je ovaj naslov "pokucao na vrata" 10 najpopularnijih na platformi.

I trend novih igrača je uzlazan, prodaja je također dobra s već milion prodanih kopija, pa možemo zaključiti kako Enshrouded, ali i fanovima žanra predstoje lijepi dani. Zasad je igra u early access fazi i to samo na PC-u, a planira se i verzija za konzole, javlja FFA.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije