Praznični pokloni: Facebook donosi nove božićne i novogodišnje opcije

Radiosarajevo.ba
Praznični pokloni: Facebook donosi nove božićne i novogodišnje opcije
Najpopularnija društvena mreža na svijetu uoči božićnih i novogodišnjih praznika odlučila je uvesti niz prigodnih novina kako bi razveselila svoje korisnike.

Za praznični period koje je pred nama, Facebook je pripremio niz novih praktičnih opcija, prenosi TechCrunch.

Vjerovatno najveselije među njima su praznične digitalne čestitke, koje možete da šaljete članovima porodice i prijateljima. Možete i da ih ukrasite posebnim fotografijama i porukama, kao i novogodišnjim zvijezdama.

Nove opcije uglavnom koriste na različite načine aplikaciju Facebook Camera, a Facebook će dodati i posebne naljepnice i efekte uživo za obilježavanje Božića, Hanuke i Kvanze.

U video chatu, u okviru aplikacije Messenger moći ćete od 22. decembra da dodate filtere sa Djeda Mrazom i Rudolfom, kao i raznobojne božićne ramove.

Od 28. decembra imat ćete priliku da vidite i kolaže božićnih fotografija svojih prijatelja zahvaljujući novom izdanju Memories, pomoću kojeg će biti moguće baciti pogled unazad na posljednjih mjesec dana.

Za one kojima je novogodišnja proslava napetija od Božića, Facebook će dodati posebne efekte za prenose uživo, poput digitalnih naočala i šašavih šeširića.

Posljednji novogodišnji ukras iz novog Facebook arsenala možete da očekujete 4. i 5. januara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije