Pogledajte novi logo Androida koji će vas ostaviti bez teksta

0
Radiosarajevo.ba
Pogledajte novi logo Androida koji će vas ostaviti bez teksta
Foto: Pixabay.com / Najavljeno ukidanje podrške za starije verzije Androida

Zaštitni znak Androida robot bugdroid sad je obojen u žutu, plavu i dugine boje. U pojedinim izdanjima ima kacigu, ukrašen je poput disko kugle i glava mu je prekrivena kosom.

Promena logotipa je vidljiva i u segmentu da je tu veliko slovo A i okrugli font nalik na Google logotip.

Da nije sve ostalo na kozmetičkim promjenama svjedoče i neke nove funkcije. Pa je tako na primjer kod aplikacije Lookout koja koristi vještačku inteligenciju za generisanje detaljnih opisa svih slika koje otvorite u aplikaciji, kako bi bila pristupačnija slijepim i slabovidim osobama.

Pogledajte kako igrači Željezničara slave 1. maj: Zajedničko druženje i nezaobilazan roštilj

Pogledajte kako igrači Željezničara slave 1. maj: Zajedničko druženje i nezaobilazan roštilj

Googleov novi widget Assistant at a Glance također koristi vještačku inteligenciju kako bi donosio informacije na vašem početnom ekranu, kao što su na primjer upozorenja na vremenske (ne)prilike, dinamička ažuriranja putovanja i podsjetnici za predstojeće događaje.

Google Wallet Pass omogućava skladištenje bilo koje vrste karte ili propusnice s barkodom ili QR kodom u Google Wallet. Zoom i Ciscov Webex dolaze na Android Auto, prenosi b92.

Ako izgovorite 'Hej Google, dobro jutro', dobićete pregled statistike spavanja tokom prethodne noći.

Android 14 trebalo bi da bude objavljen ove jeseni. Google će takođe lansirati svoj novi pametni telefon, Pixel 8, koji se očekuje 4. oktobra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije