Playstation 4 druga najprodavanija konzola, znate li koja je prva?

Radiosarajevo.ba
Playstation 4 druga najprodavanija konzola, znate li koja je prva?
Foto: Pixabay.com / Joystick

Playstation 4 premašio je brojku od 103 miliona prodanih primjeraka, čime je postao druga najprodavanija kućna konzola svih vremena, i to godinu dana prije izlaska PlayStationa 5. Potpuno je jasno da u tom periodu neće doći do promjene na vrhu liste najprodavanijih konzola.

Upravo je 103 miliona prodanih primjeraka bilo potrebno da PlayStation 4 preskoči Nintendo Wii (101,63 miliona) te PlayStation (102,5 miliona) i popne se na drugo mjesto. Svakako veliki uspjeh za Sony pred izlazak nove plejke od koje se zaista mnogo očekuje jer bi mogla biti i posljednja u generaciji konzola kakve poznajemo prije nego što standard u industriji postane igranje u cloudu, odnosno streaming igara.

Playstation 2 - undefined

Foto: Wikipedia: Playstation 2

God of War, Horizon Zero Dawn, Bloodborne, Marvel's Spider-Man i Uncharted 4 samo su neke od ekskluziva za PlayStation 4 koje su bile više nego dobar razlog za posjedovanje Sonyjeve konzole i uvelike su utjecale na prodajne rezultate iste. Međutim, Sony je najavio da će prestati pružati podršku za PS4 već 2021. tako da je sasvim jasno da će se sav fokus uskoro prebaciti na nove konzole i životni vijek PS4 će završiti nešto boljim prodajnim rezultatima od 103 miliona, ali ni blizu 155 miliona prodanih primjeraka, koliko ih ima apsolutni kralj PlayStation 2.

PS2 je najprodavanija igraća konzola svih vremena. Na toj prestižnoj listi ga slijede ručne konzole Nintendo DS (154 miliona) i Game Boy/Game Boy Color (118,7 miliona), dok je na četvrtom mjestu svih konzola sada PlayStation 4. Odnosno iza PS2, druga najprodavanija kućna konzola svih vremena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije