PC Game Pass od danas je službeno dostupan u BiH i ostalim zemljama naše regije

0
Radiosarajevo.ba
PC Game Pass od danas je službeno dostupan u BiH i ostalim zemljama naše regije
Foto: YouTube / PC Game Pass

Microsoft je službeno omogućio PC verziju pretplatničke usluge Game Pass na još 40 tržišta, među kojima su i zemlje s Balkana. Prvi je ovo put da je jedna Xboxova gaming usluga službeno podržana na našim prostorima.

Dočekali smo i to – Game Pass je od danas, 11. aprila 2023., službeno podržan na tržištima Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Albanije, Slovenije i Sjeverne Makedonije.

Cijena pretplate je 9,99 eura (19,51 KM) mjesečno, no ako se pretplatite u iduće dvije sedmice, možete iskoristiti promotivnu ponudu te za 1 euro (1,95 KM) dobiti pretplatu na tri mjeseca.

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

Važno je naglasiti da je službeno podržana samo PC inačica pretplate, dakle za PC igre, dok se Game Pass za Xbox konzole još uvijek treba nabavljati zaobilaznim putem, s obzirom da ni same Xbox konzole nisu službeno zastupljene na tržištima naše regije, prenosi hcl.hr.

Pretplata na PC Game Pass donosi vam pristup katalogu od 100+ igara, uključujući i niz igara koje su na pretplati dostupne odmah po dolasku na tržište. Primjerice, pretplata će u narednih mjesec dana donijeti pristup cjelovitim verzijama Xboxovih igara kao što su Minecraft Legends i Redfall, koje će u slobodnoj prodaji koštati 40 i 70 eura (80 i 140 KM).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije