Novo izdanje popularne igre premašilo sva očekivanja: Prodali tri miliona primjeraka u dva dana

0
Radiosarajevo.ba
Novo izdanje popularne igre premašilo sva očekivanja: Prodali tri miliona primjeraka u dva dana
FOTO: Screenshot / Resident Evil 4

Remake videoigre Resident Evil 4 je objavljen 24. marta, a u prva dva dana prodan je u nevjerovatna tri miliona primjeraka širom svijeta, objavio je izdavač Capcom.

Ovo je najbolji uspjeh bilo kojeg remakea Resident Evila.

Remake RE 2 prodan je u tri miliona primjeraka u roku od sedam dana, a remake RE 3 je tek nakon godinu i pol na tržištu došao do brojke od 3,9 miliona primjeraka.

Porodice ubijenih civila obilaze mezarje u Vitezu: Prisjećaju se strašnih događaja

Porodice ubijenih civila obilaze mezarje u Vitezu: Prisjećaju se strašnih događaja

Capcom napominje da je prodaja remakea Resident Evila 4 premašila sva očekivanja. "Ukupna prodaja igara iz franšize sada premašuje 135 miliona primjeraka od prvog naslova koji je objavljen 1996. godine", piše u izvještaju ove firme. 

Originalna igra Resident Evil 4 objavljena je 2005. godine, a u novoj igri priča je prerađena i modernizirana.

"Izdanje iz 2023. pružit će obožavateljima i novopridošlicama svježi doživljaj igranja, s vrlo impresivnim vizualnim prikazima koje pokreće vrhunska grafička tehnologija", piše Capcom.

Resident Evil je japanska serija horor videoigara o preživljavanju i franšiza koju je stvorio Capcom.

Prati priče o biološkom oružju i virusnim incidentima. Prvu igru stvorili su Shinji Mikami i Tokuro Fujiwara, a objavljena je za PlayStation 1996. godine.

Resident Evil je najprodavanija Capcomova franšiza za videoigre. Franšiza je utjecala na popularnu kulturu, nadahnjujući popularne medije u industriji videoigara, filma i televizije, piše Index.hr

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije