Pazite šta klikate: Internetom kruži video koji zablokira iPhone!

Radiosarajevo.ba
Pazite šta klikate: Internetom kruži video koji zablokira iPhone!
Pixabay / Ilustracija
Pazite šta klikate na internetu, pogotovo ako imate raju koja se voli zezati s vama – naime, internetom kruži video koji “crashira” svaki iPhone.

Ukoliko kliknete na ovaj video, Vaš iPhone pokupit će “bug” kroz link koji se nalazi na kineskoj aplikaciji Miaopai. Nakon što pogledate ovaj obični video, telefon će vam usporiti, nećete moći ništa učiniti na njemu, a onda će se potpuno 'zaključati'.

 

Video će uticati na sve iPhone telefone, uključujući i one koji su updateovani na posljednji IOS 10. Stariji modeli telefona “crashirat” će puno brže...

 

Navodno, korisnici Androida nemaju problema kad pregledaju video.

 

Dobra vijest je da ovo neće uzrokovati nerješiv problem, a more ljudi dijeli ga na internetu kako bi “zeznuli” raju. Kako se navodi, kada restartujete iPhone sve bi se trebalo vratiti “u normalu”. Vjeruju se da će Apple popraviti ovaj glitch u nekom od sljedećih updatea, ali, do tada, pazite šta radite kad ste online...

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije