Ovo je sjajno: Mapa GTA VI trostruko veća od one iz ranijeg serijala?

0
Radiosarajevo.ba
Ovo je sjajno: Mapa GTA VI trostruko veća od one iz ranijeg serijala?
Foto: Rockstar / GTA VI

Nakon više od decenije od prvog predstavljanja GTA 5, Rockstar je napokon spreman predstaviti GTA 6. Nakon mnogo godina nagađanja, zvanično otkrivanje će se dogoditi u decembru.

Međutim, dijelovi igre su već 'izletili' prošle godine. Mnoge glasine, leakovi i informacije o igri otkrile su razne detalje, koje još plutaju između sigurnoga i nesigurnog. U zadnjih godinu dana se tako pričalo o raznim lokacijama u igri, priči, glavnim likovima i još mnogo toga.

Kada se te informacije okupe na jednom mjestu, kao što je to napravio fan igre na X-u, može se doći do raznih zaključaka. On ih je napravio prvenstveno vezano za mapu u GTA 6 te zaključio kako će biti tri puta veća od Los Santosa u GTA V.

IGK o negiranju genocida u Srebrenici od strane ambasadora Izraela: 'To je anticivilizacijski čin'

IGK o negiranju genocida u Srebrenici od strane ambasadora Izraela: 'To je anticivilizacijski čin'

Kako je Jason podijelio na X-u, koristeći koordinate iz prijašnjih leakova i glasina vezanih uz GTA 6, izrađena je okvirna mapa, a izračunata je i procjena ukupne njene veličine. Igra će biti smještena u Vice City, a udaljenost između ovih koordinata ukazuje na značajno veću mapu od Los Santosa.

Udaljenost od Vice Cityja do Port Gellhorna jednaka je cijeloj mapi GTA 5. Ovi proračuni ukazuju na približno trostruko povećanje veličine prostora naspram prijašnjega GTA. Budući da se radi o gruboj procjeni, konačna mapa može biti još veća. Doduše, dijelovi mape također mogu biti eliminirani iz završne verzije GTA 6.

Ljubitelji video igara u ekstazi: Rockstar potvrdio da radi na igri GTA 6!

Ljubitelji video igara u ekstazi: Rockstar potvrdio da radi na igri GTA 6!

Za razliku od drugih istraživanja, Rockstar je stekao reputaciju po živopisnim lokacijama, koje su ključne za svaku igru Grand Theft Auto, i vjeruje se da će se ova tradicija prenijeti i na sljedeću igru.

Ali, sve ove informacije su još uvijek samo nagađanje i kalkulacije temeljene na prijašnjim, kao provjerenim tako i neprovjerenim informacijama. Više bi, nadajmo se, trebali znati idućega mjeseca, prenosi goodgame.

[twitter]https://twitter.com/jasonfromgta6_2/status/1725220428287799635[/twitter]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije