Ove aplikacije motivirat će vas da trenirate

Radiosarajevo.ba
Ove aplikacije motivirat će vas da trenirate
Pixabay / Ilustracija
Google Play i App store danas vam nude bezbroj aplikacija kojima možete pratiti pređene kilometre, brojati izgubljene kalorije tokom treninga.

Također, ponuđene su i aplikacije koje pored tih osnovnih parametara prate i niz drugih parametara koji čine vaš zdravi životni stil potpunijim.

Fitness trenerica Minja Huseinović predstavila je na svom blogu tri aplikacije koje smatra veoma korisnim i zanimljivim.

Argus pored standardnih parametara, kao što su pređeni kilometri i brzina, ova aplikacija omogućava da bilježite i koliko ste vode popili u toku dana, koju vrstu hrane ste jeli, kolikokoraka prešli, kakvi su vaši otkucaji srca i ciklus spavanja.

Running (NIKE) pored praćenja osnovnih parametara za svaku utrku/trening, ima mogućnost sumiranja svih kilometara koje ste do sada prešli, ima dobar sistem motivacije, jer vas obavještava o vašim najvećim postignućima, a ima i mogućnost planiranja treninga sa trenerima, što je posebno korisno ako se pripremate za maraton ili polumaraton, jer aplikacija nudi baš tu vrstu pripremnih treninga.

Za one koji još uvijek nisu krenuli sa obiljnijim treninzima, ali žele da prate svoje dnevno kretanje, tu je odlična aplikacija Withings!

Withings aplikacija kreće od naučno dokazane pretpostavke da bi svako trebao dnevno napraviti najmanje 10.000 koraka, da bi bio zdrav i u formi, pa je ova aplikacija sebi uzela u zadatak da prati i broji vaše korake. Pored koraka, aplikacija prati i izgubljene kalorije kao i brzinu kretanja, a imate mogućnost dodati i vaše prijatelje i takmičiti se s njima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije