Ovako će pametni telefoni izgledati u budućnosti

Radiosarajevo.ba
Ovako će pametni telefoni izgledati u budućnosti
Dizajn telefona uglavnom je uvijek isti, a tokom godina najveći broj telefona imao je pravougaoni oblik.

Međutim, dizajneri Philippe Starck i Jerome Olivet otišli su korak dalje i odlučili se za vrlo jedinstven koncept telefona koji nosi naziv ALO smartphone.

Prema riječima dizajnera, telefon bi trebalo da savršeno "leži" u ruci, a karakterizuje ga izdužena forma u kombinaciji s translucentnim izgledom.

"ALO koncept donosi potpuno vokalizirani interfejs za sve funkcije telefona - može čitati SMS i e-poštu, a poruke se umjesto pisanja mogu diktirati. Kamera telefona ponaša se poput oka i može identificirati lica. Video-zapisi bi trebalo da budu projektovani u obliku 3D hologramske fotografije, a telefon bi se u slučaju oštećenja sam popravio. Ovde je riječ o pravoj vještačkoj inteligenciji", ističu dizajneri.

Kada je dizajn u pitanju, očigledno je da ALO smartphone izgleda najneobičnije od bilo kojeg telefona do sada.

Dizajneri su trenutno u fazi izrade prototipa koji će biti vezan uz brend Thomson, a budući da je riječ o konceptu, vrlo je vjerovatno da ALO telefon nećemo vidjeti u skorije vrijeme.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije