Threads / Otvoreni napad na Snapchat: Zuckerberg priprema novu aplikaciju

28. 08. 2019. u 12:33:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Facebook od 2017. testira posebnu aplikaciju za komunikaciju između korisnika Instagrama, poznatu kao Direct koja je trebala zamijeniti dosadašnji način razmjene poruka unutar samog Instagrama.

No, prema posljednjim informacijama, kompanija je odustala od toga jer je zaposlenicima koji su testirali aplikaciju proces konstantnog prebacivanja između Instagrama i Directa svaki put kada su htjeli poslati poruku bio prilično frustrirajuća.

Mark Zuckerberg ipak nije odustao od razvoja nove komunikacijske platforme – još početkom ove godine rekao je da privatne poruke, odnosno privatno dopisivanje između bliskih prijatelja vidi kao budućnost kompanije te je, kako su prenijeli na The Vergeu, nedavno krenuo s riječi na dijela.

Naime, Facebook, tj. Instagram trenutna razvija baš takvu aplikaciju koja je namijenjena privatnoj komunikaciji bliskih prijatelja s Instagrama.

Aplikacija, nazvana Threads, navodno će biti namijenjena "konstantnom i intimnom" dijeljenju sadržaja između korisnika i njihovih najboljih prijatelja.

Osim što će Threads omogućiti objave klasičnih statusa te dijeljenje poruka, fotografija i videozapisa korištenjem Instagramovih kreativnih alata, putem te aplikacije u realnom vremenu moći će se dijeliti i neke lokacijske informacije (npr. jesu li korisnici u pokretu), brzina kojom se kreću, kao i npr. informacije o bateriji uređaja koji koriste.

Threads se trenutačno testira među zaposlenicima Facebooka, a na The Vergeu kažu kako je ta aplikacija još jedan Zuckerbergov napad na Snapchat.

NEMA KOMENTARA