Otkriveno kada stižu novi modeli iPada: Evo koje će promjene biti

0
Radiosarajevo.ba
Otkriveno kada stižu novi modeli iPada: Evo koje će promjene biti
Foto: YouTube / iPad

Izvještaji su se vrtili mjesecima, pokazujući da Apple planira lansirati nove modele iPad Pro i iPad Air u drugom kvartalu 2024.

Novi tableti bi trebali uključivati ​​nadogradnje procesora, OLED panel za iPad Pro i više promjena. Ostale varijante iPada također bi mogle dobiti revizije kasnije ove godine.

Mark Gurman iz Bloomberga analizirao je svoje projekcije za Appleova navodno nadolazeća ažuriranja za iPad Pro i iPad Air 2024., što ukazuje da je div iz Cupertina odgodio nove uređaje za maj. Očekuje se da će iPad Pro dobiti svoj prvi ikada OLED ekran.

Stigle trešnje - evo koliko iznosi kilogram omiljenog voća mnogih Bosanaca i Hercegovaca

Stigle trešnje - evo koliko iznosi kilogram omiljenog voća mnogih Bosanaca i Hercegovaca

Izvještaji koji okružuju ažuriranja Appleovih tableta prvobiotno su se pojavili prošle godine. Od tada je više procurjelih informacija reklo da će kompanija prebaciti iPad Pro na M3 procesor, a iPad Air na M2.

OLED ekran novog iPada Pro nije jedina nadolazeća prilagodba. Budući iPadi mogli bi imati dodatne mat ploče slične Studio XDR i Studio Displayu.

iPhone napokon dobiva opciju koju Androidi imaju već 15 godina

iPhone napokon dobiva opciju koju Androidi imaju već 15 godina

Nadalje, slijede prilagodbe veličine. iPad Air dobit će opciju od 12,9 inča za potrošače koji žele dodatni ekran bez drugih funkcija ili cijene iPada Pro. Dodatno, OLED ekran novog iPada Pro čini uređaj tanjim, ali skupljim. Konačna cijena ostaje nejasna, ali bi i dalje mogla biti ispod 1000 dolara (više od 1,800 KM). Narudžbe OLED panela od Samsunga pokazuju da Apple ove godine planira isporučiti 8,5 miliona OLED iPad Pro uređaja.

U planu su i nadogradnje sučelja. Novi Apple Pencil i Magic Keyboard mogli bi pratiti nove varijante iPada. Priča se da će tastatura biti više "laptopska" s većim trackpadom. Druga izvješća sugeriraju da će Apple premjestiti prednje kamere na bočnu stranu tableta kako bi podržavao FaceTime u pejzažnom načinu, poput iPada 10. generacije.

Glasine su isprva pokazale da će Apple lansirati nove modele krajem marta ili u aprila bez velikog PR događaja.

Nadalje, kompanija je potvrdila da će održati WWDC24 od 10. do 14. juna. Najava na X od strane višeg potpredsjednika marketinga Grega Josiwaka nagovijestila je da će se događaj usredotočiti na umjetnu inteligenciju – novo područje konkurencije koje je Apple toliko zanemario, javlja Bajtbox.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije