Otkad je Elon Musk vlasnik: Twitter izgubio više od pola vrijednosti

0
Radiosarajevo.ba
Otkad je Elon Musk vlasnik: Twitter izgubio više od pola vrijednosti
Foto: CNN / Elon Musk

Elon Musk imao je, tj. i dalje ima velike planove za Twitter.

Nada se kako bi ova društvena mreža jednom mogla postati nešto veće i omogućiti puno više stvari od objave statusa i fotografija te komentarisanja drugih objava, odnosno neka vrsta super aplikacije.

Također, Elon Musk vjeruje kako će vrijednost firme biti puno veća od 44 milijarde dolara (79,8 milijardi KM) koliko je platio Twitter krajem prošle godine.

Pentagon potvrdio: SAD isporučio moćne rakete Ukrajincima

Pentagon potvrdio: SAD isporučio moćne rakete Ukrajincima

"Vidim jasan, ali težak put do vrijednosti kompanije veće od 250 milijardi dolara (453 milijarde KM)", napisao je u mailu zaposlenicima svoja dugoročna očekivanja od Twittera.

U toj izjavi poseban naglasak treba staviti na ovo “težak put” jer ne samo da je Twitter sada daleko od te vrijednosti, već je njegova vrijednost u odnosu na vrijeme Muskova preuzimanja više nego prepolovljena.

Najbogatiji čovjek na svijetu traži radnike u Bosni i Hercegovini: Rješavat ćeš svjetske probleme

Najbogatiji čovjek na svijetu traži radnike u Bosni i Hercegovini: Rješavat ćeš svjetske probleme

U tom mailu u kojem je ponudio dioničke opcije zaposlenicima Twitter je procijenio na samo oko 20 milijardi dolara (36,3 milijarde KM).

Osim ovog maila u kojem ih je obavijestio o dioničkim opcijama i padu vrijednosti Twittera, Musk je prošle sedmice zaposlenicima poslao još jedan kasnonoćni mail u kojem ih je obavijestio da rad od kuće u Twitteru nije opcija, već da se svi moraju vratiti u kancelarije.

Od kada je preuzeo Twitter svim je zaposlenicima dao do znanja kako nije ljubitelj udaljenog rada, a kako bi, kako je tada naglasio, spriječio kompaniju da ne bankrotira, podijelio je hiljade otkaza.

Osim što nije ljubitelj udaljenog rada, Elon Musk baš ne voli niti medije. Odjel za odnose za javnošću u Tesli odavno je raspustio, a slično je napravio i u Twitteru.

Upravo se ovaj odjel našao među prvim pogođenim Muskovim otkazima, ali to ne znači da kompanija ne prima medijske upite. Adresa press@twitter.com i dalje je aktivna, ali Musk je namjestio da odgovor na svaki medijski upit bude isti - samo jedan emojipiše Dnevnik.hr

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije