Objavljena nova verzija Google Chrome-a, inovacije oduševile korisnike

Radiosarajevo.ba
Objavljena nova verzija Google Chrome-a, inovacije oduševile korisnike
0 / Ilustracija/Arhiv
Google Chrome, najpopularniji internetski preglednik na svijetu, objavio je novu verziju za sve korisnike, a riječ je o Google Chrome-u 63 koji donosi brojne nove funkcije.

Ova verzija Chrome-a dostupna je za sve korisnike operativnih sistema Windows i Mac, kao i za neke od distribucija Linuxa, objavljeno je na službenom blogu ovog web preglednika.

Uz neizbježna poboljšanja, kada je riječ o sigurnosti i stabilnosti ovog internet preglednika, novi Chrome ovom je nadogradnjom uglavnom orijentiran na naprednije korisnike.

Web developeri su tako ovom nadogradnjom dobili mogućnost da unutar samog Chromea koriste najnaprednije CSS manipuacije i izmjene, a jedna od najvažnijih novosti je takozvani Site isolation, koji jednostavnim rječnikom rečeno, nudi većće mogućnosti nadzora i ograničenje procesa pokrentih u Chromeu.

Ove inovacije obradovale su, ali i zabrinule brojne korisnike jer iako će preglednik dobiti neke od najsavremenijih opcija to bi moglo polučiti veće korištenje memorije i dodatno usporavanje računara, na što su se već žalili korisnici Chrome-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije