Objavljen oglas za posao: Facebook traži radnika iz BiH

Radiosarajevo.ba
Objavljen oglas za posao: Facebook traži radnika iz BiH
Pixabay / Ilustracija
Facebook je na svojoj stranici objavio oglas za posao u kojem traži specijalistu iz Bosne i Hercegovine da se priključi njihovom timu koji se brine o sigurnosti na internetu i istražuje zloupotrebe njihovih uslova korištenja (Terms of Use).

Kako je navedeno u oglasu, fokus rada jeste potraga za najboljim rješenjem problema Facebook korisnika, analiza o interakciji korisnika - i jednih s drugima i sa opcijama na Facebooku - te kreiranje izvještaja o korisničkom ponašanju.

Kandidat će raditi u odjelu za Balkan, u centrali koja se nalazi u Dablinu (Irska), gdje će pregledati sadržaj, rješavati probleme za korisničke račune, unaprjeđivati korisničku podršku za ovo tržište te učestvovati u rješenju "tematskih globalnih pitanja".

"Osoba će biti dio 'data-driven' kulture analiza i pomoći će nam da optimiziramo procese, riješimo izazove i, najvažnije, da ih spriječimo", navodi se u oglasu.

Između ostalog, traži se dobro poznavanje prilika u Bosni i Hercegovini i dobro poznavanje FB korisnika s ovog područja, te diploma ili najmanje dvogodišnje iskustvo u radu s fokusom na analitičke inicijative.

Oglas možete pročitati na ovom LINKU, gdje se može i aplicirati za posao.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije