Novi logo Twittera na zgradi u San Franciscu blješti: Stanari ljuti

2
Radiosarajevo.ba
Novi logo Twittera na zgradi u San Franciscu blješti: Stanari ljuti
Foto: Twitter / Reklama u San Franciscu bliješti

Na zgradi u San Franciscu, odakle milijarder Elon Musk planira voditi Twitter, nalazi se svijetleći X.

Sudeći po fotografijama i snimkama objavljenima na Twitteru, novi logo bliješti. Ljudi koji žive u blizini požalili su se CBS-u da su zabrinuti zbog intenzivnog svjetla na zgradi.

U petak, 28. jula, kompanija je postavila X logo na krov svojeg sjedišta u Market Streetu. Komšije su se žalile odjelu građevinske inspekcije San Francisca, koji je rekao da će pokrenuti istragu.

Dragan Bursać: Srbija sastavlja ratni kabinet vlade?

Dragan Bursać: Srbija sastavlja ratni kabinet vlade?

Tokom vikenda snimili su video divovskog X kako svijetli, "pulsira" i bliješti. Patricia Wallinga, koja živi nasuprot, rekla je za CBS da je to opasnost i "klaunovska predstava". Advokat George Wolf rekao je da stanovnici imaju pravo izraziti svoje mišljenje u vezi svjetlećeg loga pa čak i odbiti da im on bude u kvartu.

Jedan korisnik Twittera objavio je video X-a koji bliješti na zgradi i napisao da se to nalazi preko puta njegove spavaće sobe.

Građevinski inspektori San Francisca rekli su da se time možda krše pravila. Jedan je u izvještaju napisao da su predstavnici kompanije dva puta uskratili pristup krovu službenicima koji su htjeli pregledati logo.

Inspektor je naveo da je jedan predstavnik kompanije rekao da je X privremeno na zgradi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije