Nove funkcije: Instagram uveo još jednu promjenu, korisnici oduševljeni

Radiosarajevo.ba
Nove funkcije: Instagram uveo još jednu promjenu, korisnici oduševljeni
Arhiv / Ilustracija
Instagram je posljednjih nekoliko mjeseci bio u centru pažnje sa brojnim rekordima, a servis koji je u vlasništvu Facebooka ne prestaje da implementira nove funkcije koje ga čine još boljim.

Instagram Stories je sada dobio muzičke stikere. Kada pritisnete da dodate stiker u fotografiju ili video u okviru Stories, moguće je izabrati novu muzičku ikonicu i odlučiti se za nešto iz kolekcije od nekoliko hiljada pjesama (svakog dana se dodaju nove).

Pjesme je moguće pretraživati po nazivu, raspoloženju ili žanru. Tu je i sekcija s onim što je najpopularnije.

Moguće je čuti kratak demo onoga što ste izabrali, kao i izabrati tačan dio pjesme koja najbolje odgovara priči koju ste postavili na Instagram Stories. Moguće je izabrati pjesmu i prije nego što se video snimi, a pjesma će se reprodukovati u pozadini dok snimate video.

Muzički stikeri su dio Instagram 51 verzije za Android i iOS u selektovanim zemljama.

Mogućnost biranja pjesme prije snimanja videa je limitirana samo na iOS u ovom trenutku, a za Android se očekuje uskoro.

Instagram je ovaj povod iskoristio kako bi se pohvalio dostignućem od 400 miliona dnevno aktivnih korisnika za svoju Stories sekciju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije