Instagram u tajnosti izbacio aplikaciju kojom će preteći Snapchat

Radiosarajevo.ba
Instagram u tajnosti izbacio aplikaciju kojom će preteći Snapchat
Pixabay / Ilustracija
Stiže dobra vijest za sve koji žele olakšati svoj mobitel i napraviti mjesta za bitnije stvari, a ne žele se odreći omiljenih aplikacija.

Instagram je upravo izbacio svoju Lite verziju.

Na Google Play trgovini, gdje se pojavio bez prethodne najave, piše kako je "aplikacija Instagram Lite mala, omogućavajući vam uštedu prostora na telefonu i brzo preuzimanje".

Sa samo 573 kilobajta, Instagram Lite je osjetno manji od originalne aplikacije koja ima 32 megabajta.

Omogućuje uređivanje fotografija filtrima i njihovo postavljanje na profil ili Storye, gledanje priča i pregledavanje kartice Search, ali trenutačno nedostaju opcije za dijeljenje videozapisa i slanje direktnih poruka.

No za sada je dostupna u ograničenom broju zemalja.

Instagram Lite rješava mnoge probleme uobičajene među korisnicima koji korite starije modele telefona, imaju manje prostora za pohranu, spajaju se na sporije mreže ili koji ne žele plaćati skuplje pakete mobilnih podataka samo kako bi koristili Instagram.

Instagram je prošle sedmice na predstavljanju nove platforme za duže videozapise IGTV saopćio kako je dosegao brojku od milijardu mjesečnih aktivnih korisnika.

Time je potvrđen trend koji pokazuje kako svaka četiri mjeseca naraste za približno 100 miliona korisnika.

Velik dio korisnika dolazi iz zemalja u razvoju, a, budući da je Snapchat zanemario međunarodna tržišta kako bi se usredotočio na tinejdžere u SAD-u, Instagram i WhatsApp su iskoristili velike korisničke baze u zemljama poput Indije i Brazila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije