Nova promjena Marka Zuckerberga: Facebook će promovirati vijesti lokalnih medija

Radiosarajevo.ba
Nova promjena Marka Zuckerberga: Facebook će promovirati vijesti lokalnih medija
Facebook je objavio u ponedjeljak kako će prioritet u News Feedu imati lokalne vijesti i priče, a to je dio kampanje kojom se želi pokazati da društvene mreže imaju pozitivan utjecaj na društvo i korisnike.

Promjena će se sada odnositi samo na korisnike u Sjedinjenim Američkim Državama, dok se u ostatku svijeta ove promjene očekuju tokom godine.

"Počevši od danas prikazivat ćemo više priča od medija koji dolaze iz vaše lokalne zajednice ili grada. Ako pratite neki lokalni medij, ili nekoga ko dijeli lokalne priče, one bi se trebale pojaviti visočije u vašem News Feedu", napisao je Mark Zuckerberg.

Ova objava je treća velika promjena u News Feedu Facebooka ovog mjeseca. Prva je bila da će prednost dobiti mediji kojima je kvalitet ispred kvantiteta. Druga promjena je najava kako će Facebook prikazivati više sadržaja koji objave prijatelji u odnosu na medije. Prioritet će dobiti i mediji koje korisnici označe kao vjerodostojne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije