"News" / Nova kategorija: Zuckerberg za jesen priprema veliki novitet na Facebooku

11. 08. 2019. u 16:55:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 4

Facebook bi za nekoliko mjeseci trebao dobiti još jednu novu kategoriju unutar mobilne aplikacije u kojoj će se prikazivati vijesti i novosti nekih velikih medija.

Trenutačno nema previše detalja u vezi s kategorijom "News", no iz Zuckerbergove kompanije potvrdili su da rade na tom novitetu, dok na internetu možemo pročitati da su trenutačno u toku pregovori s predstavnicima nekih poznatih medija poput ABC Newsa, Bloomberga, The Washington Posta i drugih o sadržaju koji bi se trebao prikazivati unutar te kategorije.

Nije poznato je li koji od medija pristao na Zuckerbergov prijedlog prema kojem bi im Facebook plaćao tri miliona dolara za prikaz sadržaja, no pregovori i dalje traje te bi više detalja trebali saznati tokom sljedećih mjeseci.

Jedan od razloga zbog kojih Facebook želi posebnu kategoriju u kojoj će se korisnici imati pristup vjerodostojnim medijima jest borba protiv lažnih vijesti koje su jedan od velikih problema ne samo Facebooka već i drugih društvenih mreža i interneta općenito, piše Zimo.

NEMA KOMENTARA