Nintendo se povlači iz Rusije

0
Hina
Nintendo se povlači iz Rusije
Foto: Unsplash / Ilustracija

Japanski div Nintendo objavio je da obustavlja prodaju igara u Rusiji putem svoje online trgovine i gasi svoje poslovanje u sve izoliranijoj zemlji.

Promjene, koje su stupile na snagu u srijedu, slijede Nintendovu obustavu isporuka proizvoda Rusiji u martu 2022. nakon invazije na Ukrajinu.

Ruski kupci još uvijek mogu ponovno preuzeti prethodno kupljeni sadržaj, ali se ne mogu izvršiti nova plaćanja ili stvoriti nove račune, saopćio je Nintendo. Nakon obustave isporuke i kao rezultat ekonomskih izgleda, Nintendo of Europe odlučio je ugasiti poslovanje svoje ruske podružnice, navodi se u saopćenju.

Schmidt poručio Čoviću da se smiri, vjeruje da je Dodik razuman: "Pozivam ih da zajedno sjednemo"

Schmidt poručio Čoviću da se smiri, vjeruje da je Dodik razuman: "Pozivam ih da zajedno sjednemo"

"Podaci o plaćanju povezani s Nintendo računima, poput podataka o kreditnoj kartici ili PayPal računu, izbrisani su iz sigurnosnih razloga", dodaje se.

Raste broj multinacionalnih kompanija koje u potpunosti ili djelomično obustavljaju svoje poslovanje u Rusiji od početka rata u Ukrajini. Neki su kao razlog naveli poslovne poteškoće, a drugi su ovaj potez direktno povezali s bijesom zbog odluke ruskog predsjednika Vladimira Putina da pošalje snage u Ukrajinu u februaru prošle godine.

Nintendov konkurent Sony obustavio je isporuke softvera i hardvera u Rusiju i poslovanje tamošnjeg PlayStation Storea u martu prošle godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije